Zöldséges töltött krumplis pogácsa glutén-, tej-, tojás- és húsmentes recept

Ez a káprázatos recept a bizonyíték arra, hogy a gluténmentes, tejmentes, tojásmentes és húsmentes ételek is lehetnek izgalmasak és finomak.

Önmagában is isteni, de mártogatóst vagy sajtmártást is adhatunk mellé.
Önmagában is isteni, de mártogatóst vagy sajtmártást is adhatunk mellé.lenakorzh

Hozzávalók 8 darabhoz

A tésztához

  • 1 kg burgonya
  • 80 gramm barna rizsliszt
  • 40 gramm tápiókakeményítő
  • só, bors, szerecsendió

A töltelékhez

  • 5 közepes fej gomba
  • 0.5 darab cukkini (kockára vágva)
  • 0.5 darab kaliforniai paprika (kockára vágva)
  • 1 fej apróra vágott vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma (zúzott)
  • só, bors, bazsalikom, oregánó, pirospaprika, őrölt kömény

A sütéshez

  • 2 evőkanál növényi olaj
Recept idők

Elkészítés:

Főzzük meg a meghámozott, apró kockára vágott burgonyát. Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval, és burgonyanyomóval törjük össze, majd hagyjuk kihűlni. Ezt követően adjuk hozzá a lisztet és a keményítőt, majd keverjük jól össze.

A töltelékhez vágjuk fel a zöldségeket. Az apróra vágott vöröshagymát egy kevés olajon pároljuk meg (3-4 perc alatt), és adjuk hozzá a gombát, a fokhagymát, a kaliforniai paprikát és a cukkinit. Fűszerezzük és néhány percig rázogatva süssük a serpenyőben.

A tésztát osszuk nyolc egyenlő részre, és formázzunk belőle golyókat. Csináljunk egy kisebb üreget mindegyik közepébe és tegyünk bele fél evőkanál zöldséges tölteléket. A tetejüket óvatosan fedjük le egy kicsi tésztával.

Forrósítsunk fel 2 evőkanál növényi olajat egy serpenyőben, és közepes lángon süssük meg mindkét oldalát aranybarnára. A kívül ropogós, belül omlós töltött krumplis pogácsákat 190 fokra előmelegített sütőben (kb. 20 perc sütéssel) is elkészíthetjük.

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek