Hozzávalók 8 darabhoz
A tésztához
- 1 kg burgonya
- 80 gramm barna rizsliszt
- 40 gramm tápiókakeményítő
- só, bors, szerecsendió
A töltelékhez
- 5 közepes fej gomba
- 0.5 darab cukkini (kockára vágva)
- 0.5 darab kaliforniai paprika (kockára vágva)
- 1 fej apróra vágott vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma (zúzott)
- só, bors, bazsalikom, oregánó, pirospaprika, őrölt kömény
A sütéshez
- 2 evőkanál növényi olaj
Elkészítés:
Főzzük meg a meghámozott, apró kockára vágott burgonyát. Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval, és burgonyanyomóval törjük össze, majd hagyjuk kihűlni. Ezt követően adjuk hozzá a lisztet és a keményítőt, majd keverjük jól össze.
A töltelékhez vágjuk fel a zöldségeket. Az apróra vágott vöröshagymát egy kevés olajon pároljuk meg (3-4 perc alatt), és adjuk hozzá a gombát, a fokhagymát, a kaliforniai paprikát és a cukkinit. Fűszerezzük és néhány percig rázogatva süssük a serpenyőben.
A tésztát osszuk nyolc egyenlő részre, és formázzunk belőle golyókat. Csináljunk egy kisebb üreget mindegyik közepébe és tegyünk bele fél evőkanál zöldséges tölteléket. A tetejüket óvatosan fedjük le egy kicsi tésztával.
Forrósítsunk fel 2 evőkanál növényi olajat egy serpenyőben, és közepes lángon süssük meg mindkét oldalát aranybarnára. A kívül ropogós, belül omlós töltött krumplis pogácsákat 190 fokra előmelegített sütőben (kb. 20 perc sütéssel) is elkészíthetjük.
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.