Mentes recept húsvétra: sonkás muffin gluténmentesen

Végre itt a medvehagymaszezon! Ne hagyjuk ki ezt a sonkás, húsvéti receptet se: igazi tavaszi ízek gluténmentesen. Inzulinrezisztens diétába is illeszthető.

A recept gluténmentes és IR-kompatibilis. Egy muffin energia- és tápanyagtartalma: 130 kcal, 15 g szénhidrát, 5 g zsír, 4 g fehérje.
A recept gluténmentes és IR-kompatibilis. Egy muffin energia- és tápanyagtartalma: 130 kcal, 15 g szénhidrát, 5 g zsír, 4 g fehérje.Szarka Dorottya

Hozzávalók

  • 125 gramm kukoricaliszt
  • 125 gramm barna rizsliszt
  • 1 evőkanál útifűmaghéj (elhagyható)
  • 2 darab tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 dl langyos víz
  • 1 teáskanál gluténmentes sütőpor
  • 100 gramm füstölt sonka
  • 1 marék medvehagyma
  • 50 gramm trappista sajt
  • 1 kávéskanál
  • fűszerek ízlés szerint, pl. oregánó, majoránna
Recept idők

Elkészítés:

Kimérjük a száraz alapanyagokat, egy tálban összekeverjük őket, fűszerezzük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a langyos vizet. 5-10 percig állni hagyjuk, addig előkészítjük a többi hozzávalót. A sonkát apró kockákra vágjuk, a medvehagymát finomra aprítjuk, a sajtot lereszeljük. A sonkát, medvehagymát a tésztához keverjük, majd muffinpapírral bélelt vagy szilikonos muffinformákba adagoljuk, tetejüket reszelt sajttal megszórjuk.

Előmelegített, 160 °C-os sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek