A recept gluténmentes és IR-kompatibilis. Egy muffin energia- és tápanyagtartalma: 130 kcal, 15 g szénhidrát, 5 g zsír, 4 g fehérje.Szarka Dorottya
Hozzávalók
- 125 gramm kukoricaliszt
- 125 gramm barna rizsliszt
- 1 evőkanál útifűmaghéj (elhagyható)
- 2 darab tojás
- 2 evőkanál tejföl
- 1 dl langyos víz
- 1 teáskanál gluténmentes sütőpor
- 100 gramm füstölt sonka
- 1 marék medvehagyma
- 50 gramm trappista sajt
- 1 kávéskanál só
- fűszerek ízlés szerint, pl. oregánó, majoránna
Elkészítés:
Kimérjük a száraz alapanyagokat, egy tálban összekeverjük őket, fűszerezzük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a langyos vizet. 5-10 percig állni hagyjuk, addig előkészítjük a többi hozzávalót. A sonkát apró kockákra vágjuk, a medvehagymát finomra aprítjuk, a sajtot lereszeljük. A sonkát, medvehagymát a tésztához keverjük, majd muffinpapírral bélelt vagy szilikonos muffinformákba adagoljuk, tetejüket reszelt sajttal megszórjuk.
Előmelegített, 160 °C-os sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.