Tejszelet gluténmentesen, tejmentesen, cukormentesen: mindenki álma

Ezzel a pofonegyszerű és zseniális recepttel most valóra válhat minden diétázó és egészségtudatos álma. Kakaós piskótás, tejízű krémes szelet gluténmentesen, cukormentesen, tejmentesen, sőt, nagyon alacsony szénhidráttartalommal.

Jól lehűtve csinos kis szeletekre vághatjuk.
Jól lehűtve csinos kis szeletekre vághatjuk.TolikoffPhotography

Hozzávalók 20 szelethez

A tésztához

  • 6 darab tojás
  • 6 evőkanál eritrit
  • 3 evőkanál cukrozatlan holland kakaópor
  • 3 evőkanál univerzális gluténmentes liszt (vagy bármilyen csökkentett szénhidráttartalmú liszt)
  • csipet só
  • 0.5 csomag gluténmentes sütőpor

A krémhez

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 7 dl növényi ital (mandulatejjel próbáltuk)
  • eritrit ízlés szerint 8-10 evőkanál
Recept idők

Elkészítés:

A tojások fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat habosra keverjük az eritrittel, majd a kakaóporral és a sütőporral elkevert liszttel együtt óvatosan összekeverjük a fehérjehabbal. Előmelegített 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 20 perc). A krémhez a pudingport és az eritritet a növényi itallal megfőzzük. A kihűlt piskótát kettévágjuk és megtöltjük a kissé kihűtött krémmel, majd 2-3 órára hűtőbe tesszük.

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek