Jól lehűtve csinos kis szeletekre vághatjuk.TolikoffPhotography
Hozzávalók 20 szelethez
A tésztához
- 6 darab tojás
- 6 evőkanál eritrit
- 3 evőkanál cukrozatlan holland kakaópor
- 3 evőkanál univerzális gluténmentes liszt (vagy bármilyen csökkentett szénhidráttartalmú liszt)
- csipet só
- 0.5 csomag gluténmentes sütőpor
A krémhez
- 2 csomag vaníliaízű pudingpor
- 7 dl növényi ital (mandulatejjel próbáltuk)
- eritrit ízlés szerint 8-10 evőkanál
Elkészítés:
A tojások fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat habosra keverjük az eritrittel, majd a kakaóporral és a sütőporral elkevert liszttel együtt óvatosan összekeverjük a fehérjehabbal. Előmelegített 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 20 perc). A krémhez a pudingport és az eritritet a növényi itallal megfőzzük. A kihűlt piskótát kettévágjuk és megtöltjük a kissé kihűtött krémmel, majd 2-3 órára hűtőbe tesszük.
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.