Kakaópor helyett fahéjjal is kipróbálhatjuk.Sergeeva
Hozzávalók 12 darabhoz
A tésztához
- 25 dkg zsírszegény túró
- 25 dkg univerzális gluténmentes liszt
- 0.5 csomag gluténmentes sütőpor
- csipet só
- 5 evőkanál növényi olaj
- eritrit ízlés szerint, kb. 10-15 dkg
- 0.5 dl tej vagy növényi ital
A töltelékhez
- puha vaj vagy növényi olaj 1-2 evőkanál, a kenéshez
- 4 evőkanál (por)eritrit
- 2 evőkanál cukrozatlan holland kakaópor
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A túrót keverjük habosra (botmixerrel) az eritrittel, majd adjuk hozzá a csipet sót, az olajat és a tejet, a végén a sütőporral elkevert lisztet. Rögtön téglalap alakúra nyújtjuk, kb. fél-1 centi vastagra. Megkenjük a tetejét olajjal, és rászórjuk az eritrites kakaóport. Tekerjük fel szorosan és vágjuk fel kb. kétcentis darabokra, és fektessük sütőpapírral bélelt tepsire. Süssük készre kb. 10-12 perc alatt, éppenhogy egy pici színt kell kapjon.
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.