Villámgyors és puha: kakaós csiga glutén-, tojás- és cukormentesen

Az elronthatatlan, omlós kakaós csiga receptje nem hiányozhat a gluténmentes, tojásmentes és cukormentes receptek közül.

Kakaópor helyett fahéjjal is kipróbálhatjuk.
Kakaópor helyett fahéjjal is kipróbálhatjuk.Sergeeva

Hozzávalók 12 darabhoz

A tésztához

  • 25 dkg zsírszegény túró
  • 25 dkg univerzális gluténmentes liszt
  • 0.5 csomag gluténmentes sütőpor
  • csipet só
  • 5 evőkanál növényi olaj
  • eritrit ízlés szerint, kb. 10-15 dkg
  • 0.5 dl tej vagy növényi ital

A töltelékhez

  • puha vaj vagy növényi olaj 1-2 evőkanál, a kenéshez
  • 4 evőkanál (por)eritrit
  • 2 evőkanál cukrozatlan holland kakaópor
Recept idők

 

 

 

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A túrót keverjük habosra (botmixerrel) az eritrittel, majd adjuk hozzá a csipet sót, az olajat és a tejet, a végén a sütőporral elkevert lisztet. Rögtön téglalap alakúra nyújtjuk, kb. fél-1 centi vastagra. Megkenjük a tetejét olajjal, és rászórjuk az eritrites kakaóport. Tekerjük fel szorosan és vágjuk fel kb. kétcentis darabokra, és fektessük sütőpapírral bélelt tepsire. Süssük készre kb. 10-12 perc alatt, éppenhogy egy pici színt kell kapjon.

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek