Banánpalacsinta – gluténmentes, tejmentes finomság

Létezik palacsinta liszt nélkül! Egészséges és egyszerű recept, az elkészült palacsinta pedig glutén- és tejmentes lesz.

Ízlés szerint gyümölcsökkel, olajos magvakkal is tálalhatjuk.
Ízlés szerint gyümölcsökkel, olajos magvakkal is tálalhatjuk.Janna Danilova

Hozzávalók 4 darabhoz

  • 1 nagyobb banán
  • 2 közepes tojás
  • 1 késhegynyi gluténmentes sütőpor
  • csipet só
  • csepp vaníliaaroma
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban villával pürésítsük a banánt. A tojásokat verjük fel, adjuk hozzá a sütőport és a vaníliaaromát, majd keverjük össze a banánnal. Forró palacsintasütőt vékonyan kenjünk ki olajjal. A tésztát gondolatban osszuk négy részre, és a palacsintasütőbe kanalazzunk két kis palacsintányi mennyiséget, majd süssük ki: mindkét oldalát 1-2 perc alatt. Ismételjük meg a műveletet, süssük ki a másik két palacsintát is, és tálaljuk ízlés szerint durvára vágott dióval, olajos magvakkal vagy tetszés szerinti gyümölcsökkel.

A dietetikus tippje: „Minél pöttyösebb, barnább és puhább a hűtőben figyelő banán, annál jobb! A túlérett gyümölcs felhasználásával is csökkentheted a kidobott étel mennyiségét és az ételhulladékot a háztartásodban!”

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek