Szénhidrátcsökkentett „lasagnemuffin” gluténmentesen

Lasagnerajongóknak kötelező: olasz ízek tálban, szénhidrát és glutén nélkül, kétszer tíz perc alatt.

Ellentétben a hagyományos, tésztás lasagnével: ez a recept nem macerás, és percek alatt elkészül.
Ellentétben a hagyományos, tésztás lasagnével: ez a recept nem macerás, és percek alatt elkészül.lenakorzh

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 800 ml gluténmentes, cukormentes paradicsomszósz
  • 500 gramm ricotta
  • 220 gramm (olasz) kolbász
  • 200 gramm mozzarella (vágjuk négy szeletre)
  • 2 evőkanál parmezán
  • fokhagyma (ízlés szerint)
  • bazsalikom ízlés szerint
  • friss petrezselyem (a tálaláshoz)
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy serpenyőben pirítsuk meg a kolbászt, adjuk hozzá a paradicsomszószt egy kevés zúzott fokhagyma és bazsalikom társaságában. Egy kis tálban a ricottát és a parmezánt keverjük össze.

Helyezzünk 4 kis csészét/tálat sütőpapírral bélelt tepsire. Tegyünk mindegyik kis csészébe/tálba egy kanál húsmártást. Egy kanállal tegyünk a ricottás szószból mindegyikbe. Ezt ismételjük, ameddig el nem fogy az alapanyag. Tegyünk 1-1 szelet mozzarellát a tetejére. Előmelegített, 200 fokos sütőben (grillfokozaton) süssük kb. 10 percig.

A dietetikus tippje: „Bár szénhidrátot alig, kalóriát és zsírt bőségesen tartalmaz a »reformmuffin«. Kalóriát és egyben koleszterintartalmat is csökkenthetsz, ha a ricottát zsírszegény túróra, a mozzarellát light változatra, a kolbászt pedig soványabb sonkafélére cseréled. Az ízélmény persze nem ugyanaz, de nem árt kísérletezni!”

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek