Répás muffin gluténmentes, tejmentes, cukormentes verzióban

Egészséges, répás muffin, azoknak is ízleni fog, akik nem tudják elképzelni, mit keres a zöldség a sütiben. Kezdők is bátran készítsék el, elronthatatlan.

A recept ízlés szerint továbbfejleszthető, ízesíthető.
A recept ízlés szerint továbbfejleszthető, ízesíthető.Fascinadora

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 150 gramm univerzális gluténmentes liszt
  • 0.5 csomag gluténmentes sütőpor
  • 2 darab tojás
  • 140 gramm eritrit
  • 120 gramm sárgarépa (egy nagyobb darab)
  • 100 ml növényi olaj
  • csipet só
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

 

 

Elkészítés:

A tojásokat habosítjuk a cukorral, majd hozzákeverjük az olajat, a reszelt sárgarépát, végül pedig a fahéjjal és sütőporral elegyített lisztet, majd csomómentesre dolgozzuk.

8-10 muffinsütőformában elosztjuk a masszát, és 180 fokos sütőben tűpróbáig (kb. 15 perc) sütjük a muffinokat.

A dietetikus tippje: „Zöldségek és gyümölcsök, illetve ezek pépjei hozzáadásával könnyen csökkenthető az elkészült ételek zsiradéktartalma, anélkül, hogy száraz lenne a tészta. Ha figyelsz az alakodra, bátran kísérletezz – legyen szó édes vagy sós finomságról!”

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek