Hozzávalók 8 darabhoz
- 150 gramm univerzális gluténmentes liszt
- 0.5 csomag gluténmentes sütőpor
- 2 darab tojás
- 140 gramm eritrit
- 120 gramm sárgarépa (egy nagyobb darab)
- 100 ml növényi olaj
- csipet só
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
A tojásokat habosítjuk a cukorral, majd hozzákeverjük az olajat, a reszelt sárgarépát, végül pedig a fahéjjal és sütőporral elegyített lisztet, majd csomómentesre dolgozzuk.
8-10 muffinsütőformában elosztjuk a masszát, és 180 fokos sütőben tűpróbáig (kb. 15 perc) sütjük a muffinokat.
A dietetikus tippje: „Zöldségek és gyümölcsök, illetve ezek pépjei hozzáadásával könnyen csökkenthető az elkészült ételek zsiradéktartalma, anélkül, hogy száraz lenne a tészta. Ha figyelsz az alakodra, bátran kísérletezz – legyen szó édes vagy sós finomságról!”
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.