Hozzávalók 6 adaghoz
- 3 darab alma közepes
- 4 evőkanál folyékony kókuszolaj
- 4 evőkanál eritrit
- 3 evőkanál univerzális gluténmentes liszt
- 0.5 bögre gluténmentes zabpehely
- fahéj ízlés szerint (negyed-fél teáskanál)
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 170 fokra. Vágd ketté az almákat, távolítsd el a magházukat, kanállal készíts kis mélyedést a közepébe, majd helyezd egy sütőedényre (sütőpapírral bélelt tepsibe) a félbevágott felével felfelé.
Egy tálban alaposan keverd össze a kókuszolajat, az eritritet, a gluténmentes lisztet, a zabpelyhet és a fahéjat. Kanalazd a zabos keveréket az almák közepébe. Süsd készre kb. 25-30 perc alatt.
A dietetikus tippje: „Tudtad, hogy az almának kiemelkedő a pektintartalma? A pektin egy vízben oldódó rost, mely az emésztés segítésén túl szerepet játszik a hosszan tartó teltségérzet biztosításában, káros anyagcseretermékeket, méreganyagokat köt meg, és egyfajta prebiotikumként a megfelelő bélflóra kialakításában is szerepet játszik.”
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.