Zabpelyhes sült alma: az egész család imádni fogja

Gyorsan elkészülő, fahéjas-zabpelyhes sült alma cukor nélkül. A legfinomabb a jonatán, gála, golden vagy granny smith almafajtából lesz. A recept gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, cukormentes.

A zabpelyhes sült alma tökéletes választás reggelire vagy uzsonnára.
A zabpelyhes sült alma tökéletes választás reggelire vagy uzsonnára.Nemes Gábor (facebook.com/gasztro.fotok)

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 3 darab alma közepes
  • 4 evőkanál folyékony kókuszolaj
  • 4 evőkanál eritrit
  • 3 evőkanál univerzális gluténmentes liszt
  • 0.5 bögre gluténmentes zabpehely
  • fahéj ízlés szerint (negyed-fél teáskanál)
Recept idők

 

 

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 170 fokra. Vágd ketté az almákat, távolítsd el a magházukat, kanállal készíts kis mélyedést a közepébe, majd helyezd egy sütőedényre (sütőpapírral bélelt tepsibe) a félbevágott felével felfelé.

Egy tálban alaposan keverd össze a kókuszolajat, az eritritet, a gluténmentes lisztet, a zabpelyhet és a fahéjat. Kanalazd a zabos keveréket az almák közepébe. Süsd készre kb. 25-30 perc alatt.

A dietetikus tippje: „Tudtad, hogy az almának kiemelkedő a pektintartalma? A pektin egy vízben oldódó rost, mely az emésztés segítésén túl szerepet játszik a hosszan tartó teltségérzet biztosításában, káros anyagcseretermékeket, méreganyagokat köt meg, és egyfajta prebiotikumként a megfelelő bélflóra kialakításában is szerepet játszik.”

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek