Gluténmentes nuggets házilag: felejtsd el a drága boltit!

Gyakorlatilag rántott csirke, csak kisebb, esetleg formázott darabokra vágva, és gluténmentes hozzávalókkal készítjük el. Nem kerül sokkal több időbe, mint a boltit megvenni, viszont sokkal olcsóbb, és saját ízlésünk szerint fűszerezhetjük.

Egy nagyobb adagot előre is elkészíthetünk, és lefagyaszthatjuk a lusta napokra.

Többféleképpen is elkészíthetjük a ropogós, gluténmentes panírt.
Többféleképpen is elkészíthetjük a ropogós, gluténmentes panírt.Nemes Dóra

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 6 evőkanál gluténmentes liszt
  • 3 darab tojás
  • só, bors ízlés szerint
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Panírozzuk ki a nagyobb darabokra vágott (ne klopfoljuk ki!) és sózott csirkemellfilét. A legegyszerűbb, ropogós verzió: hempergessük meg a fűszeres, sós-borsos lisztben (rizsliszt, vagy gluténmentes univerzális liszt, vagy gluténmentes zabpehelyliszt), mártsuk a felvert tojásba, és forgassuk meg újra a lisztben. 

Még ropogósabb lesz a nuggets, ha az előzőek szerinti liszt és tojás után apróra összetört, gluténmentes kukoricapehelyben forgatjuk meg sütés előtt. A cornflakeshez adhatunk pici reszelt sajtot is, ebben az esetben nem lesz tejmentes a nuggets.

Forró növényi olajban süsd aranybarnára mindkét oldalát.

A diétásabb változatért helyezd sütőpapírral bélelt tepsire, fújd be olajspray-vel, majd 180 fokos sütőben süsd az egyik oldalát 10-15 percig, és amikor pirulni kezd, fordítsd meg, és újabb 10-15 perc.

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek