Egy nagyobb adagot előre is elkészíthetünk, és lefagyaszthatjuk a lusta napokra.
Hozzávalók
- 1 kg csirkemellfilé
- 6 evőkanál gluténmentes liszt
- 3 darab tojás
- só, bors ízlés szerint
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
Panírozzuk ki a nagyobb darabokra vágott (ne klopfoljuk ki!) és sózott csirkemellfilét. A legegyszerűbb, ropogós verzió: hempergessük meg a fűszeres, sós-borsos lisztben (rizsliszt, vagy gluténmentes univerzális liszt, vagy gluténmentes zabpehelyliszt), mártsuk a felvert tojásba, és forgassuk meg újra a lisztben.
Még ropogósabb lesz a nuggets, ha az előzőek szerinti liszt és tojás után apróra összetört, gluténmentes kukoricapehelyben forgatjuk meg sütés előtt. A cornflakeshez adhatunk pici reszelt sajtot is, ebben az esetben nem lesz tejmentes a nuggets.
Forró növényi olajban süsd aranybarnára mindkét oldalát.
A diétásabb változatért helyezd sütőpapírral bélelt tepsire, fújd be olajspray-vel, majd 180 fokos sütőben süsd az egyik oldalát 10-15 percig, és amikor pirulni kezd, fordítsd meg, és újabb 10-15 perc.
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.