Hozzávalók
A tésztához:
- 1 adag mindenmentes sós tészta
- 8 darab virsli (szója- és gluténmenteset válassz!)
- paradicsomszósz a tetejére
- szezámmag a tetejére
Elkészítés:
A mindenmentes sós alaprecept itt található. Készítsünk belőle egy adagot.
A virslis „levelest” kétféle formára készíthetjük el. Ha azt szeretnénk, hogy úgy nézzen ki, mint egy hot dog, akkor a tésztát nyújtsuk kb. 25-30 cm átmérőjű körlappá, majd vágjuk fel 8 cikkre. A „háromszögek” szélesebbik végére virslit (koktélvirslit vagy félbevágott normál méretű virslit) helyezünk, és így tekerjük fel.
Ha a pékségekből is ismert göngyöltvirsli-dizájnra szavazunk, a tésztát nyújtsuk téglalappá, és vágjunk belőle kb. 2 centis csíkokat. Ezzel tekerjük körbe a virslidarabkákat.
Tetejére vízzel elkevert paradicsomszósz és szezámmag kerül. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus
Fontos: Mindig győződjünk meg arról, hogy a termékek csomagolásán feltüntették, hogy gluténmentes! Sajnos a paradicsomszószban éppúgy lehet, mint a szezámmagban.