Hogyan találjuk meg a nyugalmat? Tudatos jelenlét a gyakorlatban.

Dr. Szondy Máté klinikai szakpszichológus februárban tart előadást a tudatos jelenlétről.

Időpont: 2018. február 9. , 19.00 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ – Kupolaterem , 1124 Budapest, Csörsz u. 18.

Határidők, teendők, kötelességek, folyamatos elérhetőség, rohanás, félelem az ismeretlentől és a változástól – mind megnehezítik a nyugalom és béke átélését. Talán ezért is olyan nagy manapság az érdeklődés a tudatos jelenlét (mindfulness) témája iránt. Az évezredes hagyományokban gyökerező – és a modern tudomány által hatékonynak ítélt – gyakorlat megtanít arra, hogy hogyan találjuk meg a nyugalmat a hajszolt világban. Segít biztonságos kapaszkodót találni a jelen pillanatban akkor, amikor magával ragadna a felidézett múlt, vagy a félt jövő és segít abban, hogy elfogadó, kíváncsi módon forduljunk önmagunk, az élményeink és mások felé.

A modern pszichológiai, orvosi és neurológiai kutatások egyértelműen igazolják, hogy a tudatos jelenlét gyakorlása számos pozitív hatással jár. A testi és lelki egészség javulásán túl élményeinket intenzívebben tudjuk megélni, valamint hatékonyabban és bölcsebben reagálunk a minket érő kihívásokra.  

A tudatos jelenlét gyakorlásához nem szükséges drasztikusan megváltoztatunk az életünket: bár a meditációról általában egy aszkétikus életet élő, barlangban élő szerzetes képe ugrik be, megfelelő módon végezve a reggeli kávé elfogyasztása is válhat meditációvá. Előadásomban az elméleti áttekintés mellett ahhoz is adok ötleteket, hogy a zajos és gyors városi életben hogyan élhető meg minél gyakrabban a tudatos jelenlét.

Jöjjön el és hallgassa meg Dr. Szondy Máté klinikai szakpszichológus előadását a tudatos jelenlét kedvező hatásairól!

Jegyeket itt vásárolhat.

Kapunyitás: 18.15-kor

Hogyan találjuk meg a nyugalmat 640x360 ok
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek