Újabb hatalmas büntetés az RTL-nek: még egy szög a sztárműsor koporsójába

GettyImages-1473614414

Nincs megállás, ismét a Sztárbox egyes jeleneteiért büntették meg az RTL-t. A Kanapéhuszárok című műsorban vetítettek képsorokat a már többszörösen büntetett műsorszámból, ez ismét komoly pénzébe kerül a tévécsatornának.

A Kanapéhuszárok két epizódja miatt is megbüntették az RTL-t, összesen 8 millió forintnyi bírságot kell ezek miatt megfizetnie, közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a lapunkhoz is eljuttatott sajtóközleményében. A vizsgált epizódokban olyan erőszakos jelenetek villantak fel, amelyek a 16 év alattiak személyiségfejlődésére károsan hathattak. 

Egyszer hibáztak, sokszor fizetik meg az árát

A műsorban nem az élő Sztárbox-adások jelenetsorai pörögtek, hanem azokból szerkesztett összeállítások. A Kamapéhuszárok azt ábrázolta, hogyan reagálnak az úgynevezett kanapéhuszárok, vagyis tévénézők azokra. Az egyik tévénézői csoport egy család volt négy kiskorú gyermekkel. 

Az RTL már a harmadik büntetést kapja a Sztárboxért, lassan 50 millióra rúg a teljes összeg a többek közt Berki Mazsi szereplésével készített műsor kapcsán
Az RTL már a harmadik büntetést kapja a Sztárboxért, lassan 50 millióra rúg a teljes összeg a többek közt Berki Mazsi szereplésével készített műsor kapcsánSzollár Zsófi / Index

Eredetileg 12 éven aluliak számára nem ajánlott műsorként került adásba a Sztárbox, ahogyan azonban már a korábbi elmarasztaló döntések indoklásában is lefektette az NMHH, ez helytelen besorolás, 16 éven felüli nézőknek kellett volna este 22 óra után vetíteni az adásokat. 

A Kanapéhuszárokban való, ismételt vetítés is a 12 éven aluliak számára nem ajánlott megjelöléssel került műsorba, ezért adásonként 4 millió, azaz összesen 8 millió forint büntetés járt.

A médiaszolgáltató vezető tisztségviselője is kapott emellett egy kisebb, 50 ezer forintos büntetést a jogsértés ismétlődő volta miatt.

Az RTL-t nem először sújtja büntetés a Sztárbox miatt

Ahogyan arról a Díványon már korábban is írtunk, az erőszakos jelenetekben bővelkedő Sztárbox ügyében már többször indult eljárás az NMHH-nál. Először tízmilliós, majd meglehetősen borsos, 30 milliós bírságot kellett a sugárzó tévécsatornának kifizetnie. A második büntetést alig egy hete kapta az RTL.

Mint ismeretes, a műsorban olyan kiütésre is sor került, amely után kórházba kellett szállítani Kabát Pétert, aki egykori sportolóként került a műsorba, mégis igencsak pórul járt a szereplés kapcsán.

Az erőszak ábrázolása öncélúnak, szórakoztatónak tűnt fel a Sztárboxban, annak következményeiről megfeledkezve. Már az élő adás sugárzásakor felmerült, hogy emiatt meg is ütheti az RTL a bokáját, most pedig az sem lepne meg tömegeket, ha a csatorna az egyébként sokak által kedvelt műsornak örökre búcsút mondana, annyi baja származott már az utána fizetendő bírságokból.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek