Gigabírságot kapott az RTL, beszüntethetik sokak kedvenc műsorát

GettyImages-1493646763
Olvasási idő kb. 2 perc

Megint a Sztárbox miatt kapott büntetés a tévécsatorna.

Most öt adást talált aggályosnak a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), melyek miatt összesen 30 millió forintnyi bírságot szabott ki az RTL-re. 

Már januárban és februárban is elmarasztalták a csatornát a Sztárbox két adása miatt, ezeknél a korhatár-kategória és a sugárzás időpontja sem stimmelt.

Most további öt résszel kapcsolatosan hoztak döntést, eszerint azokat sem 12 éven felülieknek ajánlott műsorszámként kellett volna sugározniuk.

Igen sokba kerül már a Sztárbox az RTL-nek
Igen sokba kerül már a Sztárbox az RTL-nek

Az indoklásban az erőszakos jelenetek ábrázolása mellett megemlítették az erőszak következményeinek bemutatását, mely az NMHH szerint káros hatást gyakorolhatott a kiskorúak személyiségfejlődésére.

A helyes döntés a tizenhatos karika melletti este 10 utáni adásidő lett volna ezeknél a műsorszámoknál.

A döntésről az RTL-nek közleményt kell kiadnia, és az ismételt jogsértés miatt a médiaszolgáltató vezető tisztségviselőjére is kiróttak egy csekélyebb, 50 ezer forintos pénzbírságot. Sokak szerint a döntésekkel a műsor jövője is veszélybe került. 

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek