Nagy pofont kapott az RTL a Médiatanácstól, tízmilliós tételt ér hibájuk

sztárbox-cover
Olvasási idő kb. 2 perc

Összesen 13 millió forintnyi büntetést szabott ki az RTL-re a Médiatanács.

A Sztárbox november 5-én sugárzott adása miatt tízmillió forintot kell fizetnie a csatornának, egy reggeli műsorukat pedig Fekete Pákó megalázása miatt 3 millióra büntették - írja az Economx.

A Sztárboxot nem megfelelő életkori kategóriába sorolta és nem megfelelő időpontban sugározta november 5-én az adó, áll az indoklásban. Csak este 9 óra után és 16-os karikával mehetett volna adásba az erőszakos műsor a döntés szerint.

A bokszoló sztárok büntetést hoztak az RTL-nek
A bokszoló sztárok büntetést hoztak az RTL-nekSzollár Zsófi / Index

A Médiatanács azt állapította meg, hogy nem sportműsorról, hanem szórakoztató műsorról van szó a Sztárbox esetében,

az ökölvívást közvetítő közegként használták, a műsorban pedig nem annak szabályait betartva folytak a mérkőzések. A nézők azt szűrhették le, hogy a konfliktusok elfogadott rendezési módja az agresszió. 

A Reggeli október 25-i adásában Fekete Pákó jelent meg: állampolgári alapismertekből vizsgáztatták, ezzel megalázták őt a műsorvezetők. Könnyed beszélgetés helyett olyan helyzetbe került, amellyel nem tudott mit kezdeni, a műsorvezetők gúnyolódtak rajta, ezért az RTL-nek hárommilliós büntetést kell kifizetnie.

Korábban a Celeb vagyok, ments ki innen egy adása miatt is kapott kétmillió forint büntetést az RTL, melyben egy kolumbiai kisfiút aláztak meg.

A Sztárbox kapcsán mi is megírtuk, hogy az erőszak bemutatása és a sportnak álcázott erőszakosság káros hatást gyakorolhat a nézőkre. 

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek