Hozzávalók 2 személyre
- 20 deka bébikukorica
- 1 darab csíkokra vágott kaliforniai paprika
- 10 deka borsó
- 30 deka udontészta
- 1 szál zöldhagyma felcsíkozva
- 1 marék lereszelt káposzta
- ízlés szerint só, bors, csili, gyömbér, currypor, fokhagymapor, szójaszósz
- 1 teáskanál barna cukor
- 3 ek. olaj
Elkészítés:
Főzd meg az udontésztát, majd egyszerűen dobd a zöldségekkel a forró olajba, és süsd össze a hozzávalókat. Fűszerezd alaposan, majd forrón tálald.
Japán legnépszerűbb és legtöbbféleképpen variálható tésztaétele az udon. Nyáron hidegen is fogyasztják, elkészítése és vastagsága attól is függ, az ország melyik részén járunk éppen.
Tovább olvasom