Tűzveszélyesség miatt majdnem 2 millió autóját hívja vissza ez a márka

GettyImages-1407762359
Olvasási idő kb. 2 perc

Az egyes SUV-okhoz használt csereakkumulátorok mérete nem minden paraméterben azonos az eredetivel, ezért ha az azokat rögzítő tartóbilincseket nem húzzák meg erősen, az akkumulátor akár kanyarodás közben elmozdulhat. Ha pedig a pozitív pólus a bilinccsel érintkezik, rövidre zárhat, és tűz keletkezhet. Ennek orvoslására a Toyota 1,9 millió autóját hívja most vissza.

A Toyota, mióta 1957-ben az amerikai piacra lépett, már többször jelentett be nagyszabású gépjármű-visszahívást, és az európai piacon is volt már rá példa, ha kevés is, hogy életbe kellett léptetnie a biztonsági intézkedést. 

Az amerikai közlekedésbiztonsági felügyeleti szerv, az NHTSA adatai szerint 2009-ben összesen 9 visszahívást rendelt el a japán autógyártó, amely közel 5 millió személy- és kisteherautóját érintette. 2010-ben ismét beragadó gázpedál miatt figyelmeztette több mint 2 millió vásárlóját az autógyártó óriás, és most újra majdnem ugyanennyi Toyota Rav4-es-tulajdonoshoz szól Amerikában a japán vállalat.

A Toyota felelősségteljesen rendeli el visszahívásait
A Toyota felelősségteljesen rendeli el visszahívásaitJunko Kimura / Getty Images Hungary

A szerdai bejelentés a 2013 és 2018 közötti RAV4-es SUV-okra vonatkozik, de arról nem szólt a gyártó, hogy az észlelt hibaforrás okozott-e már sérülést, balesetet vagy akár tűzesetet. A vállalat arról azonban biztosította vásárlóit, hogy amint szakembereik megoldást találnak a problémára, kicserélik a visszahívott gépjárművek kérdéses alkatrészeit, melynek menetéről legkésőbb december végéig minden tulajdonost értesíteni fognak.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek