Itt a vegán január: dobj össze egy isteni, olaszos tésztasalátát!

Ha vegán fogás, akkor legyen finom és laktató, mert nem érünk rá egy óra múlva is enni – ezt valljuk mi. El is hoztuk egyik kedvenc receptünket, ami nemcsak vacsorára, de hidegen, másnap a munkahelyen is nagyon finom lesz.

Két nagy adag lesz belőle.
Két nagy adag lesz belőle.Rocky89

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 bögre tojásmentes durumtészta
  • 6 ek. vagán majonéz
  • ízlés szerint só és olasz fűszerkeverék
  • 20 dkg vegán sajt kockákra vágva
  • 3 ek. balzsamecet
  • 5 ek. olaj
  • 15 dkg cukkini karikákra vágva
  • 15 dkg padlizsán karikákra vágva
  • 15 dkg lila hagyma karikákra vágva
  • 10 dkg portobello gomba összevágva
  • 1 kis csokor friss bazsalikom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 ek. olívabogyó
Recept idők

Elkészítés:

1. A tésztát sós vízben főzd 8-10 percen át. 

2. A zöldségeket tedd egy nagyobb tálba, alaposan fűszerezd, majd forgasd az olajba, és egy kontaktgrillben adj nekik 10 percet. (Az olívabogyó kivételével mindegyik zöldség kerüljön bele.)

3. Ha a tészta és a zöldségek is elkészültek, forgasd össze azokat. 

4. Add hozzá az összes kimaradt alapanyagot, és friss bazsalikomlevelekkel a tetején tálald. Hidegen is nagyon finom!

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek