Vegán banánkenyér – a reggeli tejeskávéd mellé tökéletes belőle egy-két szelet

Igazi banánmentő fogás, ami megbarnult darabokkal a legfinomabb! Ha a banán már elég édes, még kevesebb cukrot kell majd hozzá használnod, ha pedig még izgalmasabbá tennéd, datolyadarabokkal vagy egy fél lime levével és héjával ízesítsd.

Kurkumalatte mellett is próbáld ki!
Kurkumalatte mellett is próbáld ki!Alyssa Janco / 500px

Hozzávalók

  • 3 nagyobb darab érett banán
  • 75 ml növényi olaj
  • 10 deka barna cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 24 deka liszt
  • 1 nagy ek. sütőpor
  • 1 tk. fahéj
  • (elhagyható) aszalt gyümölcs vagy dió
  • 1 ek. vaníliakivonat
  • 0.5 darab citrom héja és leve
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a turmixba az összes hozzávalót, és keverd simára. Egy kisebb kenyérformában ezek után süsd 170 fokon 40 percen át, vagy tűpróbáig. Ha úgy látod, hogy nagyon pirul a teteje, takard le sütés közben egy alufóliával. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek