Vaníliás ibolyaszörp – ezt próbáld ki idén tavasszal!

Ibolyából is készíthetsz szörpöt, ráadásul nem is nehéz összedobnod. Vendégváróként is tökéletes, főleg egy adag citromos-vaníliás vajas keksz mellett.

Vanília helyett levendulával is ízesítheted.
Vanília helyett levendulával is ízesítheted.Lucy Lambriex

Hozzávalók

  • 1 liter víz
  • 70 deka cukor
  • 25 deka ibolyavirág
  • 1 darab vaníliarúd
  • 1 deka citromsav
  • 2 darab citrom
Recept idők

Elkészítés:

A vizet a cukorral főzd sziruposra. Ha langyosra hűlt, add hozzá a többi szükséges alapanyagot, hagyd pihenni a hűtőben 4 napig, majd alaposan szűrd le. Ekkor forrald fel és töltsd steril üvegekbe. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek