Vaníliás ibolyaszörp – ezt próbáld ki idén tavasszal!

Ibolyából is készíthetsz szörpöt, ráadásul nem is nehéz összedobnod. Vendégváróként is tökéletes, főleg egy adag citromos-vaníliás vajas keksz mellett.

Vanília helyett levendulával is ízesítheted.
Vanília helyett levendulával is ízesítheted.Lucy Lambriex

Hozzávalók:

  • 1 liter víz
  • 70 deka cukor
  • 25 deka ibolyavirág
  • 1 darab vaníliarúd
  • 1 deka citromsav
  • 2 darab citrom
Recept idők

Elkészítés:

A vizet a cukorral főzd sziruposra. Ha langyosra hűlt, add hozzá a többi szükséges alapanyagot, hagyd pihenni a hűtőben 4 napig, majd alaposan szűrd le. Ekkor forrald fel és töltsd steril üvegekbe. 

kapcsolódó Nemsokára itt a tavasz, egyél virágot!
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Sajtos-mascarponés burgonya tárkonnyal és citrommal

A hagyományos burgonyaköret is lehet jóval finomabb a megszokottnál akkor, ha egy kis adag krémes mascarponét és egy-két izgalmas fűszert is hozzáadsz. Fehér húsok mellett a legtökéletesebb.

szeptember25., 10:24

Jöhet egy új bodzaszörprecept? Próbáld ki idén barna cukorral

Ezzel a kis csavarral kissé karamellesebb ízű lesz a végeredmény, ha pedig inkább nyári hangulatban dobnád össze, citromfüvet és mentát keverj a bodzalevelek közé – így is egészen más aromája lesz.

május20., 12:52

Lazac vörös pestóval – ennél nem kell gyorsabb és elegánsabb fogás

A jó minőségű húsok ízét nem érdemes erős aromákkal elnyomni, néhány kivétel mégis akad: a pesto, a szarvasgomba és a parmezán azért elfér bármelyik mellett. Ha citromosan, fokhagymásan már ettél belőle eleget, próbáld ki ezt a paradicsomos változatot is.

szeptember21., 12:52

Mustáros-juharszirupos lazac: egy isteni különlegesség hétvégére

Ettől a két extra hozzávalótól igazán különlegesek lesznek a lazacszeletek. Tálalhatod tészta mellett, de akár egy zöldfűszeres, sós gofrit összedobhatsz mellé a különlegesség kedvéért.

szeptember23., 12:52

Rizses hús új szinteken: krémes, rizses csirkeegytál

Még egy remek rizses fogás, amiben az a legjobb, hogy nagyon könnyen elkészítheted belőle saját specialitásod a kedvenc hozzávalóiddal. Maradékmentésre is remek, ha épp gomba van otthon, abból is kerülhet bele, de nem lesz rosszabb a borsótól vagy a reszelt sajttól sem.

szeptember24., 12:52

Ez a red velvet gofri citromos-vaníliás sajtkrémmel lesz igazán finom

A „redvelvetség” nagyjából annyit tesz, hogy ételszínezékkel vagy akár céklalével vörösre fested a gofrikat, amik ettől sokkal izgalmasabbá válnak. A krém csak natúr sajtkrém, porcukor és citrom keveréke, de a citromnak a héja is kelleni fog, így legjobb, ha kezeletlent választasz belőle.

szeptember23., 10:24

Mustra