Vegán januárban gondolkodsz? Dobd össze ezt az ananászos-mogyoróvajas ragut, imádni fogod!

Szeretjük mi a répa-hummusz kombót is, de ha igazán profi változatban űznéd a vegánságot, ezt a remek, kicsit édes és csípős szószt tálald egy nagy adag párolt rizs tetején!

Így tálalva egészen ünnepi.
Így tálalva egészen ünnepi.juliazara

Hozzávalók 2 személyre

  • 25 dkg ananász felkockázva
  • 3 ek. olaj
  • 1 nagy ek. mogyoróvaj
  • ízlés szerint só, bors, csilipor
  • 0.5 kisebb db lime héja és néhány csepp leve
  • 25 dkg szejtán felkockázva (tofuval is helyettesítheted)
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 ek. méz
  • 2 ek. szójaszósz
  • 2 szál zöldhagyma zöldje apróra vágva
  • 0.5 db piros kaliforniai paprika apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

1. Forrósítsd fel az olajat egy wokban.

2. Add hozzá a szejtánt és a fokhagymát, és süsd 5 percen át.

3. Sorban keverd bele a többi alapanyagot, és így is adj még a keveréknek 5 percet. 

4. Ha ezzel megvagy, párolt rizzsel tálald, egy-egy lime-szelettel az oldalán. 

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Ezt olvastad már?

Érdekességek