Túrógombóc főzés nélkül – nálunk tökös-narancsos raguval készült

A pofi végeredményhez kockázd fel apróra a tököt, fűszerezd, süsd meg egy kis vajban, adj hozzá hámozott narancsot, és így készítsd el a ragut. Okos és időtakarékos verzióban pedig egy kevés narancslekvárt melegíts össze vajjal, tökpürével, és másodpercek alatt meglesz ugyanaz az élmény.

Ha bulira, gyerekeknek, vagy épp gyerekbulira készíted, természetes ételfestékkel színezheted a belsejét.
Ha bulira, gyerekeknek, vagy épp gyerekbulira készíted, természetes ételfestékkel színezheted a belsejét.Mila Naumova

Hozzávalók 3 személyre

A raguhoz

  • 1 ek. vaj
  • 3 nagy ek. narancslekvár
  • 5 ek. sütőtökpüré
  • 1 darab bionarancs leve és héja
  • 0.3 dl. narancslikőr

A gombócokhoz

  • 25 deka túró
  • 25 deka zabkeksz összetörve
  • 1 ek. tejföl
  • 2 zacskó vaníliás cukor
  • 0.5 darab biocitrom leve és héja
  • 1 ek. porcukor
  • 1 mk.
Recept idők

Elkészítés:

A ragu hozzávalóit forrrósítsd össze egy serpenyőben, majd tedd félre – ennek a ragunak egyáltalán nem kell főnie. 

A gombócokhoz a kekszeket törd össze egy apírtógépben, majd ha ezzel megvagy, add hozzá a többi alapanyagot, és azokkal is dolgozd össze a gépben. Vizes kézzel formázz a keverékből golyókat, amiket akár így, csupaszon is tálalhatsz, de megforgathatod kókuszreszelékben, dióban, mandulalisztben vagy kakaóporban is. 

A legvégén a forró, narancsos raguval a tetején tálald. 

Ha bulira, gyerekeknek, vagy épp gyerekzsúrra készíted, természetes ételfestékkel (vagy céklalével) színezheted a belsejét. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek