Hozzávalók 3 személyre
A raguhoz
- 1 ek. vaj
- 3 nagy ek. narancslekvár
- 5 ek. sütőtökpüré
- 1 darab bionarancs leve és héja
- 0.3 dl. narancslikőr
A gombócokhoz
- 25 deka túró
- 25 deka zabkeksz összetörve
- 1 ek. tejföl
- 2 zacskó vaníliás cukor
- 0.5 darab biocitrom leve és héja
- 1 ek. porcukor
- 1 mk. só
Elkészítés:
A ragu hozzávalóit forrrósítsd össze egy serpenyőben, majd tedd félre – ennek a ragunak egyáltalán nem kell főnie.
A gombócokhoz a kekszeket törd össze egy apírtógépben, majd ha ezzel megvagy, add hozzá a többi alapanyagot, és azokkal is dolgozd össze a gépben. Vizes kézzel formázz a keverékből golyókat, amiket akár így, csupaszon is tálalhatsz, de megforgathatod kókuszreszelékben, dióban, mandulalisztben vagy kakaóporban is.
A legvégén a forró, narancsos raguval a tetején tálald.
Ha bulira, gyerekeknek, vagy épp gyerekzsúrra készíted, természetes ételfestékkel (vagy céklalével) színezheted a belsejét.