Tipp egy klassz darált húsos fogásra: a mexikói tostadasszal percek alatt elkészülsz

Mi nagyon csípősen, egy adag hideg tejföllel és Srirachával szeretjük a legjobban, és téged is arra biztatunk, hogy találd meg a kedvenc verziód a minden finomsággal megpakolt tortillalapokból.

Minden mexikói hangulatú kedvenced mehet bele.
Minden mexikói hangulatú kedvenced mehet bele.Robert Patrick Briggs

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 közepes darab tortillalap
  • 2 ek. Sriracha
  • 4 ek. tejföl
  • 30 deka darált sertéshús
  • 1 darab avokádó csíkokra vágva
  • 0.5 darab lime
  • 2 kanál paradicsomszósz
  • 1 kisebb fej vöröshagyma apóra vágva
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors, kömény, oregánó, csili, kakukkfű, római kömény
  • 10 deka csemegekukorica
  • ízlés szerint jalapeño
Recept idők

Elkészítés:

A tortillalapokat pirítsd meg kissé száraz serpenyőben, és kend meg egy kevés tejföllel. 

Ezekre halmozd a kukoricát, a jalapeñót és a csípős szószt. A darált húsból és hagymákból egy kis olajon a fűszerekkel készíts sűrű ragut. Keverd hozzá a paradicsomszószt is. 

Az avokádót fűszerezd be, locsold meg egy kevés lime-mal, és azzal a tetején tálald a tostadákat. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek