Fűszeres, tonhalas tészta – friss paradicsommal lesz az igazi

Mediterrán hangulatban, jó sok rozmaringgal és oregánóval készítettük el ezt a fogást, amihez negyedóra sem kellett. Durumtésztával tálalva és sós lében eltett tonhallal készítve még egészségesebb változatát dobhatod össze.

Egy kis rukkola sem árt neki.
Egy kis rukkola sem árt neki.SolStock

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 adag tetszőleges száraztészta
  • 10 deka pecorino sajt lereszelve
  • 2 nagyobb darab friss paradicsom felkockázva
  • 15 deka mascarpone
  • ízlés szerint só, bors, rozmaring, oregánó és friss bazsalikom
  • 1 nagy ek. paradicsompüré
  • 2 kis doboz tonhalkonzerv lecsöpögtetve
  • 10 deka zöld olíva (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát lobogó, sós vízben al dentére, majd még melegen forgasd össze a többi hozzávalóval. Tálald frissen reszelt sajttal és friss bazsalikommal a tetején. Ha még izgalmasabbra szeretnéd, friss rukkolát is keverj hozzá a legvégén. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek