Hozzávalók
A tésztához
- 2 bögre liszt
- 20 deka vaj
- 1 tk. só
- 1 nagy ek. barna cukor
- ízlés szerint oregánó, rozmaring, bazsalikom, fokhagymapor
- 1 kevés hideg víz
- 1 darab tojás a tetejére
A töltelékhez
- 2 bögre erdeigomba-keverék
- 20 deka sütőtök felkockázva, megpárolva
- 1 deci tejszín
- 1 deci alaplé
- 1 tk. barna cukor
- 1 ek. liszt
- ízlés szerint só, bors, oregánó
- 1 ek. vaj
- 1 fej vöröshagyma felkockázva
Elkészítés:
A tészta hozzávalót gyúrd homogén, sűrű tésztává, majd felezd el, nyújtsd ki és tedd a fagyasztóba.
A töltelékhez dobd a forró vajra a hagymát, majd 5 perc után a többi zöldséget is. Ezek után öntsd fel az alaplével, majd puhuljon még 5 percet és sűrítsd be a liszttel elkevert tejszínnel, végül fűszerezd.
A tészta egyik felét tedd egy piteformába, süsd öt percen át, majd arra mehet a töltelék és a tetszőlegesen megformázott tészta a tetejére. Ha egyben teszed rá, kissé szurkáld meg. Kend le tojással és 35 perc alatt süsd készre.