Tökpürével ízesített sajtkrémmel a tetején még finomabb.FreshSplash
Hozzávalók
- 6 deka kandírozott gyömbér felkockázva
- 6 ek. barna cukor
- 1 nagy bögre liszt (hagyományos, 2,5 decis)
- ízlés szerint szerecsendió, fahéj
- 2 kisebb darab tojás
- 6 deka vaj felolvasztva
- 1 nagy tk. sütőpor
- 1 mk. só
- 10 deka sütőtökpüré
- 2 ek. joghurt
- 0.5 darab citrom leve és héja
Elkészítés:
Keverd el egy tálban egymással a száraz hozzávalókat, majd a folyékonyakat is dobd egy turmixba. Ha krémesre keveredtek, dolgozd össze a másik keverékkel, és a legvégén a gyömbért is keverd hozzá.
Kanalazd muffinpapírokba, majd 170 fokon süsd 20 percen át. Ha a tűpróba szerint is elkészültek, vedd ki a sütőből a darabokat, és tedd át egy nagyobb tányérra, hogy ne süljenek tovább a forró muffintepsiben.