A tojásos nokedli baconnel igazán klassz, téli fogás

Ha találsz a nagyáruházakban fejes salátát, ki ne hagyd mellőle az ecetes változatot egy nagy kanál tejföllel a tetején. Ha abból épp nincs a polcokon, akkor savanyított zöldségekkel érdemes tálalnod. A cékla és az uborka is remekül működik mellette.

Ha van otthon néhány darab vöröshagyma, egy kevés olajban süsd meg és azzal a tetején tálald.
Ha van otthon néhány darab vöröshagyma, egy kevés olajban süsd meg és azzal a tetején tálald.Dietmar Rauscher

Hozzávalók 2 személyre

  • 6 darab tojás
  • 20 deka liszt
  • 1 csapott tk.
  • 10 deka bacon felkockázva
  • 1 deci víz
Recept idők

Elkészítés:

A bacont pirítsd le száraz serpenyőben 5-8 perc alatt, majd tedd félre. 

Három tojásból, a lisztből, sóval és egy kis vízzel keverj sűrű nokedlitésztát, és szaggasd forró vízbe. 

Ezek után add a baconhöz a megfőtt adagot a tojás másik felével együtt, és kis lángon, kevergetve süsd rá a tojást a galuskákra. Egy-két perc alatt elkészül, és frissen tálalva a legfinomabb. Ha van otthon néhány darab vöröshagyma, egy kevés olajban süsd meg, és azzal a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek