Tipp egészségesebb reggelihez: tofurántotta kínai hangulatban csilivel és káposztacsíkokkal

Ha vegán lennél, vagy csak egy időre kipróbálnád, milyen állati eredetű alapanyagok nélkül élni, jó, ha tudod, hogy a tofu klassz, univerzális alapanyag, amivel tojásmentes rántottát, tejmentes túrókrémet is összedobhatsz, de jól bepácolva húshelyettesítőként is bevetheted. Ezúttal nem vegán, de tojásmentes, a rántottához hasonló reggeli fogást készítettünk belőle, amit füstös paprikával és sült fokhagymával dobtunk fel.

Ha nincs otthon tojás, készíts reggelit tofuból!
Ha nincs otthon tojás, készíts reggelit tofuból!vaaseenaa

Hozzávalók 1 személyre

  • 1 evőkanál füstölt paprika és csili a tetejére
  • 1 fej fokhagyma sütőben megsütve
  • 20 deka tofu aprítógépben összetörve
  • ízlés szerint só, kurkuma és bors
  • 1 nagy ek. mascarpone
  • 1 nagy evőkanál vaj felolvasztva
  • 1 nagy evőkanál olaj
  • 10 deka póréhagyma apróra vágva
  • 10 deka reszelt káposzta
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró zsiradékok keverékére a póréhagymát és a káposztát, és amíg sülnek, dolgozd el egymással a többi hozzávalót. Néhány perc után add a keverékhez az ízesített tofut, és süsd készre a keveréket néhány perc alatt. Paprikával és csilivel a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek