Nyári tésztasaláta – ezzel kezdőként sem tévedhetsz

Nincs is jobb nyáron azoknál a fogásoknál, amikből egy nagy adaghoz maximum egy kis tésztát kell főznünk, még jobb, ha az összes, fagyasztóban és hűtőben várakozó zöldség felhasználható bele. Ez a saláta pont ilyen, ráadásul langyosan és jéghidegen is finom.

Nyami.
Nyami.Mizina

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 adag fussili vagy más száraztészta
  • ízlés szerint só, bors, szerecsendió
  • 4 ek. mascarpone
  • 3 ek. majonéz
  • 15 deka csemegekukorica
  • 1 kisebb darab cukkini
  • 2 nagyobb darab hámozott paradicsom
  • 10 deka reszelt parmezán (füstölt sajttal is helyettesítheted)
  • 1 darab avokádó
  • 2 nagy ek. olívaolaj
  • 1 tk. barna cukor
  • 2 ek. fekete olíva
  • bazsalikomlevelek a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzd meg lobogó, sós vízben, közben a zöldségeket is grillezd a füstöt íz kedvéért. Még melegen forgasd össze az alapanyagokat, és ha kihűlt, már tálalhatod is. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek