Ezt gondolják rólad a kollégák a telefontokod alapján

GettyImages-478414193

A mobilod márkája, a háttérképed, sőt még a telefonod tokja is árulkodik rólad. De ha meglesed a kollégád vagy a randipartnered mobilját, nyitott könyv lesz számodra.

Anélkül, hogy tudnál róla, a telefonod ugyanúgy fecseg rólad, mint a ruháid, a frizurád vagy az ékszereid. Az üzleti életben korábban nyílt titok volt, hogy egy tárgyaláson leginkább a másik fél cipőjét és óráját nézték meg, ha képet akartak kapni az anyagi helyzetéről, életstílusáról. Manapság azonban már a telefonra is vetnek egy pillantást, mielőtt kezet adnának egymásnak. 

Tényleg a fogadhoz vered a garast?

Egy, az Egyesült Államokban készült tanulmány szerint a férfiak fele és a nők hatvan százaléka bizony levon következtetéseket, ha meglátja a munkatársa vagy akár a randipartnere telefonját. Amennyiben egy régebbi típusról van szó, amelynek kijelzője pókhálós a rengeteg repedéstől, az azt üzenheti, hogy az illetőnek anyagi problémái vannak vagy éppen nem igényes a tárgyaival és önmagával kapcsolatban. A megkérdezettek 80 százaléka szerint akinél ilyen telefon van, az a fogához veri a garast, nem érdeklik a technikai újítások, vagy nincs pénze új mobilra. 

Nem érdekel, vagy nincs rá pénzed?
Nem érdekel, vagy nincs rá pénzed?praetorianphoto / Getty Images Hungary

A telefonod elárulja, hogy mennyi kávét iszol

Az Egyesült Királyságban az egyik mobilszolgáltató cég készített egy felmérést arról, hogy milyen összefüggés van a személyiségünk és a használt mobilmárkánk között. A kutatás szerint az iPhone-t használók hiúbbak, úgy értékelték magukat, mint akiket a főnökeik igazán kedvelnek, és többet költöttek ruházkodásra és szépségápolásra, mint a más márkát használók. Az Android rendszerű készüléket vásárlók magukat türelmesnek és udvariasnak írták le. Közülük kerül ki a legtöbb hobbiszakács, viszont többet néznek tévét, és gyakrabban isznak alkoholt, mint akik más mobil mellett tették le a voksukat. Azok, akik BlackBerryt választanak, általában jobb anyagi körülmények között élnek, és gyakran dolgoznak a pénzügyi vagy az ingatlanszektorban. Meglepő, de a kutatás talált összefüggést a koffeinfogyasztás és a mobilvásárlási szokások között: a BlackBerry-tulajdonosok isszák a legtöbb kávét vagy teát, viszont ők sokkal gyakrabban élnek stabil párkapcsolatban. 

A kávézási szokásaidról is árulkodik a telefonod
A kávézási szokásaidról is árulkodik a telefonodYagi Studio / Getty Images Hungary

A tokod a személyiségedről beszélhet

Talán semmi nem árulkodik rólad annyira, mint a telefontokod. Magadra ismersz? Vagy a barátaidra? De ne feledd, ez egy jó játék, nem kőbe vésett törvény.

Bőr, fa, műanyag vagy díszes?
Bőr, fa, műanyag vagy díszes?Ja'Crispy / Getty Images Hungary
  1. Bőrtok, fedéllel: Szereti, ha rendben vannak a dolgai, ha mindent könnyen megtalál. Az otthonában is mindennek megvan a helye, megállapodott, rendszerező, rendszerető. Vannak, akik picit unalmasnak gondolják, pedig az élet vele kiegyensúlyozott mederben folydogál, nem kell mellette nagy viharokat átélned.
  2. Csillogó-villogó: Flitter, glitter, aranykonfetti. Valószínűleg szereti a bulizást, könnyen szerez új barátokat, és a képei között rengeteg a szelfi. Nehezen tűri a kötöttségeket, így ha valami nem tetszik a munkahelyén, már az ebédszünetről sem jön vissza.
  3. Egyedi figurás: Varrógép, kedvenc autómárka, Balaton vagy Big Ben. Napokon át böngészte a mobiltokos oldalakat, hogy megtalálja a személyiségéhez leginkább illő darabot. Könnyű vele beszélgetést kezdeményezni, hiszen a téma a tokján hever. Remélheted, hogy azért másra is kíváncsi, nem csak a hobbijára. 
  4. Kedvenc mesefigura: Vagy a szuperhős, akiért gyermekkorában rajongott, és most is lelkesedik érte. Picit örökké gyerek marad, a felelősség számára kerülendő, vagy legalábbis szereti átadni a döntést másnak. 
  5. Fotós: Mindegy, hogy a kutyája vagy a családja fotója díszíti – nem beszélve a kedvenc focicsapatáról –, jó, ha tudod, mindig második leszel. Hiszen az életének legfontosabb szereplői ott vannak a telefontokján, és valószínűleg a háttérképen is. 
  6. Szöveges: Igazi forradalmár típus, aki nem rejti véka alá a véleményét, és erről a telefontokja is árulkodik. Vagy romantikus és szabad lelkű, aki a kedvenc versidézetét a mobiljára is ráíratta. 
  7. Egyszerű, praktikus: Nem érti ezt a nagy hajcihőt. Mi a feladata egy telefontoknak? Hogy megvédje a mobilodat. Mit kell ezzel ennyit foglalkozni? A színéből esetleg vonhatsz le következtetéseket, vagy az anyagából – ha fából van, egy igazi férfival állsz szemben –, de könnyen lehet, hogy azért van ez a mobilján, mert ezt nyomta a kezébe az ügyintéző, amikor megvette a telefont. 
  8. Ha nincs tokod: Ez csak egy telefon, nem? 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra