Megsüketült, miután felrobbant a mobiltelefon a kezében

GettyImages-912785442

A férfi mit sem sejtve sétált hazafelé, miközben az édesanyját hívta telefonon. Aztán jött egy óriási durranás, és a teljes csend. Megsüketült arra a fülére, amelyen a készüléket tartotta.

Matthew Richardson az angliai Marlborough-ban elbúcsúzott a focis este után a barátaitól, és elindult hazafelé. Ahogyan a háza irányába sétált – mint minden este –, felhívta az édesanyját. Épphogy elkezdték a beszélgetést, amikor az anyja megkérdezte, úton van-e már, ám abban a pillanatban egy óriási puffanást hallott, aztán hosszú ideig semmit. Szerencse, hogy a telefon más sérülést nem okozott.

A védőfólia mentette meg a kezét

Ez azonban a férfi szerint csak annak volt köszönhető, hogy a készüléken volt védőtok, ami felfogta a nagyobb robbanást. Az első rémület után a telefont nézte meg; a hátulja kidudorodott és összetört, és a kijelző is csúnyán megrongálódott. 

Ha nem lett volna rajta védőfólia, biztos, hogy több üvegszilánk is a kezembe fúródott volna, további komoly sérülést okozva. 

Ezek után azonban észrevette, hogy az egyik fülére – amin a készüléket tartotta, nem hall. Óriási volt a rémülete, hiszen azt hitte, végleg elvesztette a hallását, de szerencsére 24 óra múlva a füle ismét tökéletesen működött. A megpróbáltatásai azonban itt még nem értek véget.

Ugyanolyan készüléket akartak adni

A pórul járt férfi azonnal megkereste a szolgáltatót, ahol azt ígérték neki, hogy megjavítják a készüléket, ám ez több mint egy hónap alatt sem sikerült. Eközben jó néhány megrendeléstől is elesett, hiszen megbízói – kertészként dolgozik – nem tudták elérni. Emiatt komoly anyagi kár is érte. Ugyan felajánlottak neki egy ugyanolyan típusú készüléket, mint ami a balesetet okozta, de ő semmiképpen nem akarta elfogadni.

Az unokaöccse gyakran játszik a telefonján, és még csak bele sem akart gondolni, mi történhetett volna, ha a kisfiú kezében robban fel a mobil.

Ráadásul, a szolgáltató nem volt hajlandó felbontani a szerződését, amely szerint további két és fél éven át havi 40 fontot, azaz közel 20 ezer forintot kellett volna fizetnie. Miután Matthew Richardson több angol napilapnak is elmondta sztoriját, a cég visszakozott, és felajánlott egy cserekészüléket, illetve hogy további költségek nélkül elállhat a szerződéstől. 

A telefon halálos sérüléseket is okozhat

Nem ez volt azonban az első ilyen eset. 2018-ban egy malajziai férfi halt meg, akinek éjszaka, töltés közben felrobbant és kigyulladt a telefonja, egy évvel később pedig a The New Zealand Herald beszámolója szerint egy 14 éves lány vesztette életét, mivel az éjjel felrobbanó telefon olyan súlyos fejsérüléseket okozott, hogy nem tudták megmenteni. Öt éve Veresegyházán történt súlyos baleset, amikor egy fiú zsebében felrobbant a mobiltelefon, de előfordult, hogy egy egész repülőgépet kellett kiüríteni, mert az egyik utas mobilja tüzet okozott.

A telefon sérülés – például leesés – után veszélyessé válhat
A telefon sérülés – például leesés – után veszélyessé válhatPeter Dazeley / Getty Images Hungary

Az, hogy a telefon felrobban vagy kigyullad, szerencsére nem gyakori eset, és sokat tehetsz azért, hogy megelőzd. Egy számítástechnikai magazin szakértője többek között azt javasolja, hogy ne hagyjuk a készüléket a napon, ha pedig leesik, érdemes ellenőriztetni az akkumulátort, és mindenképpen eredeti gyári alkatrésszel cserélni, ha szükséges. Intő jel lehet, ha időnként pukkanó hangok hallatszanak a telefon belsejéből, ha égett műanyag szaga terjeng körülötte, vagy ha a készülék melegszik, főleg, ha töltöd. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra