Tejszínes-fehérboros kacsa póréhagymával

Ha szereted a sűrű, tejszínes ragukat és az elegáns, de gyorsan összedobható fogásokat, jó helyen jársz. Ez a kacsás ragu isteni, főleg egy adag szarvasgombaolajjal meglocsolt házi, gyúrt tészta tetején.

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 kisebb darab kacsamell felcsíkozva
  • 2 ek. olaj
  • 2 ek. mascarpone
  • 1 deci tejszín
  • 1 deci fehérbor
  • 1 tk. barna cukor
  • ízlés szerint só, zöld bors, tárkony
  • 1 darab póréhagyma felkarikázva
  • 1 tk. vaj
Recept idők

Elkészítés:

Süsd kékszre a befűszerezett kacsát a forró zsiradékok keverékén, majd a hagymát és a bort is add hozzá és puhítsd legalább öt percen át. Ezek után vedd le a tűzről, forgasd össze a többi alapanyaggal és ízesítsd, ha még szükséges. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek