A húsos palacsintát a Hortobágy adta nekünk sok egyéb szépség mellett, a borzaskát a Mátra vidéke, egyik kedvenc édességünket pedig Somló. De a Bakonyi és a Budapest szelet esetében is csak azt kell megjegyeznünk, mik a fő összetevők, mert nevük árulkodik származási helyükről. Nincs minden hazai, tájjellegű étellel ekkora szerencsénk, soknál ezért olykor fogalmunk sincs, hol is jellegzetes eledel. Neked a kisujjadban van mindez?
Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.
Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.
Az értékeléshez görgess tovább!
Értékelés:
0-3 találatig: Ezt a teljesítményt semelyik tájegységen nem értékelnék. Kelj útra, és kóstolj minél többet!
4-6 találatig: Nagy meglepetések érhetnek, ha csak ennyire mennek a hazai tájegységek jellegzetes ételei. Vigyázz, hogy azt kapd, amire vágysz!
7-10 találatig: Gratulálunk! Jutalmul szívesen meghívnánk egy jó adag slambucra vagy dödöllére! Vedd úgy, hogy megtettük, egészségedre!
Megjelent az új Dívány-könyv!
Bálint Lilla, a Dívány szerzője új könyvében elmeséli, mi történt az irodalom és a művészvilág híres múzsáival a nagy szerelmek elmúlása után.
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés