Slambuc, dödölle, kukoricamálé, gombóta: hol főzik ezeket?

HUSZ9091

Bár nem vagyunk valami nagy ország, mégis a különböző hazai tájakon más és más jellegzetes ételek alakultak ki, amelyeket egy-két vármegyével arréb már senki nem ismer. Vagy mégis?

A húsos palacsintát a Hortobágy adta nekünk sok egyéb szépség mellett, a borzaskát a Mátra vidéke, egyik kedvenc édességünket pedig Somló. De a Bakonyi és a Budapest szelet esetében is csak azt kell megjegyeznünk, mik a fő összetevők, mert nevük árulkodik származási helyükről. Nincs minden hazai, tájjellegű étellel ekkora szerencsénk, soknál ezért olykor fogalmunk sincs, hol is jellegzetes eledel. Neked a kisujjadban van mindez?

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékeléshez görgess tovább!

Értékelés:

0-3 találatig: Ezt a teljesítményt semelyik tájegységen nem értékelnék. Kelj útra, és kóstolj minél többet!

4-6 találatig: Nagy meglepetések érhetnek, ha csak ennyire mennek a hazai tájegységek jellegzetes ételei. Vigyázz, hogy azt kapd, amire vágysz!

7-10 találatig: Gratulálunk! Jutalmul szívesen meghívnánk egy jó adag slambucra vagy dödöllére! Vedd úgy, hogy megtettük, egészségedre!

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek