Hogyan helyes: lándzsát tör mellette vagy fölötte?

GettyImages-1130317330

Szólásaink gyakran keverednek a mindennapi beszédben, és ezek a szóláskeveredések néha szélesebb körben használatosak, mint az eredeti, helyes változatok. Ideje rendet tennünk! Te tudod, mi a helyes alak?

Néhány szólásmondás annyira belénk ivódott, hogy ha álmunkból felébresztenek is, fújjuk, de a lónak is négy lába van, mégis megbotlik, amúgy pedig jó pap is holtig tanul, szóval ahelyett, hogy sok beszédnek sok az alja, inkább legyen az, hogy a puding próbája az evés!

Vagyis, elkezdtünk pár ismert szólásmondást, neked csak meg kell találni a megfelelő befejezést hozzájuk. Sok sikert!

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Értékelés:

0–3 találatig: Akinek nem inge, ne vegye magára, de ez a pontszám szegényebb, mint a templom egere. Na, de több is veszett Mohácsnál.

4–7 találatig: Ígértekkel tele a padlás, de ennél azért jobbra számítottunk. Viszont, jóból is megárt a sok, ráadásul, amit jókedvvel teszel, nem esik nehezedre, úgyhogy minden úgy van jól, ahogy van.

8–10 találatig: Jobb száz irigy, mit egy szánó, úgyhogy boldog lehetsz ezzel a teljesítménnyel, úgy tűnik, te a jég hátán is megélnél, gratulálunk!

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek