Ezeket a különleges szilvás recepteket érdemes kipróbálnod az idei szezonban

Érik a szilva, és ha gombócból volt már néhányszor a héten, adunk néhány tippet, mire érdemes felhasználnod az egyik legfinomabb őszi gyümölcsöt.

Szilvát enni nagyon megéri, nemcsak azért, mert isteni és jól variálható alapanyag, hanem mert nagyon egészséges is. A nagy részben vízből álló gyümölcs kiváló szomjoltó, miközben a héjában található cellulóznak és rostos húsának köszönhetően közismerten kiválóan segíti az emésztést.  Napi egy-két marék friss vagy aszalt változatban bőven elég belőle. Kivéve szezonban, amikor kötelező kifulladásig falni. 

Egy jó dzsemmel indítsuk a hétvégét, ami a fűszerektől lesz igazán különleges. Nem mintha lenne bármi baj az isteni szilvalekvárral, ami órákon át kevergetve készül, és még cukor sem kell hozzá, de ha valami gyorsabbra vágysz, mutatunk egy remek alternatívát. 

Az amaretti klasszul megbolondítja ezt a süteményt, ami a mandulás aromától csak még izgalmasabb lesz. Persze hogy nem hiányozhat mellőle egy nagy adag fagyi, vagy a hideg napokon vaníliasodó.  

A szilva a húsok mellett is fantasztikus, a kacsának ráadásul remekül állnak a gyümölcsös köretek. Ha egy kis szerecsendiós burgonyapüré is kerekedik mellé, igazi ünnepi fogás lehet.  

Te is szereted az édes és a sós ízek harmóniáját? Ha igen és kellőképpen bevállalós is vagy, akkor íme egy gyors fogás, ami langyos köretként és izgalmas salátaként is megállja a helyét.  

Még egy szilvás finomság és egy pofonegyszerű húsos főétel. Alig néhány összetevő kell ehhez a remek fogáshoz, ami tökéletes az őszi grillezésekhez. 

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek