Nemcsak jénaiban lesz finom.Merinka
Hozzávalók
- 1 nagy bögre vörös bor
- 1 ek. forralt bor-fűszerkeverék
- 4 ek. barna cukor
- 40 deka szilva felkockázva
- 1 bögre liszt (2,5 decis)
- 1 mk. só
- 1 ek. porcukor
- 8 deka hideg vaj apóra vágva
- 1 tk. sütőpor
- 0.5 darab citrom leve és héja
- 1 kis csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A bort főzd sziruposra a cukorral és a fűszerekkel legalább 20 perc alatt. Ha kissé besűrűsödött, add hozzá a szilvát és adj neki még 5 percet.
A többi hozzávalót keverd morzsás tésztává egy aprítógépben. Egy jénaiba tedd a szilvás keveréket, arra szórd a tésztát, majd 30 perc alatt süsd pirosra a crumble-t.