Ez a szilvás-forralt boros desszert garantáltan feldobja az őszi napokat

Tudtad, hogy a forralt bor aromái akár szószokban és süteményekben is nagyon finomak tudnak lenni? Ha nem tudtad, fogadj el tőlünk egy tippet egy gyors sütire, amibe akár a házibuliból maradt forralt bor maradékát is felhasználhatod.

Nemcsak jénaiban lesz finom.
Nemcsak jénaiban lesz finom.Merinka

Hozzávalók

  • 1 nagy bögre vörös bor
  • 1 ek. forralt bor-fűszerkeverék
  • 4 ek. barna cukor
  • 40 deka szilva felkockázva
  • 1 bögre liszt (2,5 decis)
  • 1 mk.
  • 1 ek. porcukor
  • 8 deka hideg vaj apóra vágva
  • 1 tk. sütőpor
  • 0.5 darab citrom leve és héja
  • 1 kis csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A bort főzd sziruposra a cukorral és a fűszerekkel legalább 20 perc alatt. Ha kissé besűrűsödött, add hozzá a szilvát és adj neki még 5 percet. 

A többi hozzávalót keverd morzsás tésztává egy aprítógépben. Egy jénaiba tedd a szilvás keveréket, arra szórd a tésztát, majd 30 perc alatt süsd pirosra a crumble-t. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek