18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

8 pikáns szexmúzeum, ahová érdemes ellátogatni

love-museum

A szerelem és a szexualitás története, illetve különféle megjelenési formái pikáns, ugyanakkor rendkívül népszerű témakörnek számítanak, nem csoda, hogy világszerte több, kifejezetten különleges múzeumot is szenteltek az erotikának. A téma iránt érdeklődő turisták ellátogathatnak férfi- és női nemiszerv-múzeumba, megismerhetik az amszterdami vörös lámpás negyed titkait, de a segédeszközök történelmébe is belevethetik magukat, ha épp Prágában járnak.

1. A vörös lámpás negyed titkai – Amszterdam, Hollandia

A holland főváros hírhedt vörös lámpás negyede az 1500-as évek óta üzemel rendületlenül (és az ezredforduló óta teljesen legálisan), nem meglepő, hogy múzeum is működik a környéken, amely bemutatja a negyed színes történetét. A pikáns anekdotákra és a prostitúció múltjára kíváncsi turisták számára a Red Light Secrets, vagyis Vörös lámpás Titkok igazi csemegének számít, ugyanis jelenleg ez a világ egyetlen, kizárólag a szexmunka témakörével foglalkozó múzeuma.

A Vöröslámpás Múzeum bejárata, Amszterdam.
A Vöröslámpás Múzeum bejárata, Amszterdam.Horacio Villalobos / Getty Images Hungary

2. Falloszmúzeum – Reykjavík, Izland

A kicsi, de annál gyönyörűbb szigetország rengeteg különlegességet tartogat az odalátogatók számára, ezek közé tartozik az Izlandi Falloszmúzeum, melynek célja a hím nemi szervek természetbeli változatosságának bemutatása. Az érdeklődők az Izlandon élő szinte összes szárazföldi és tengeri állat, köztük jegesmedve, bálna és rozmár péniszét is láthatják a vitrinekben; emellett a kiállítás a különböző emberi kultúrák falloszábrázolását is bemutatja, szobrok, festmények, de még pénisz alakú golfütő is megtekinthető.

Az Izlandi Falloszmúzeum tárlata
Az Izlandi Falloszmúzeum tárlataTwitter

3. Erotikatörténeti múzeum – Las Vegas, Egyesült Államok

A szerencsejátékosok Mekkájaként ismert nevadai várostól sohasem állt távol a buja erotika, melynek szellemében 2008 óta itt található a világ egyik legnagyobb, a szexualitás történetével foglalkozó állandó kiállítása: a különböző tematikákra épülő múzeum bemutatja, hogyan változott a szexualitás az évezredek során, de arra is választ kaphatnak a látogatók, miként tekintettek az erotikára a náci Németországban, és vajon milyen lehet a szex a világűrben.

Vegasi hangulat az Erotikatörténeti Múzeumban
Vegasi hangulat az Erotikatörténeti MúzeumbanLas Vegas Weekly.com

4. Szerelemmúzeum – Szöul, Dél-Korea

Szintén a szexualitás történetével foglalkozik a dél-koreai fővárosban található Szerelemmúzeum, melynek erotikus művészeti gyűjteménye az első királyság korától napjaink 3D-s műalkotásaiig mutatja be, miként változott a koreaiak szemléletmódja a témát illetően. A múzeum legérdekesebb része azonban az a különböző szexpozíciókat bemutató 140 apró szobrocska, melyekkel a látogatók fotózkodhatnak, szelfizhetnek, természetesen az ábrázolt mozdulatokat próbálva minél hűségesebben leutánozni.

A szöuli Szerelemmúzeum vicces és játékos kiállítása
A szöuli Szerelemmúzeum vicces és játékos kiállításaTripadvisor

5. Vaginamúzeum – London, Egyesült Királyság

A 2017-ben alkalmi kiállítássorozatként indult, majd két évvel később állandó múzeummá avanzsált londoni Vaginamúzeum alapítója, Florence Schechter a fentebb ismertetett Izlandi Péniszmúzeum ötletén felbuzdulva határozta el, hiánypótló tárlatot hoz létre, amely kizárólag a női nemi szervek és szexualitás témájával foglalkozik. A brit fővárosban található múzeum bemutatja a nőgyógyászat történetét, és azt, miként, milyen tabukkal felvértezve tekintettek a régmúlt korok a női szexualitásra, emellett a témába vágó workshopoknak és konferenciáknak is gyakran ad otthont.

A Vaginamúzeum titkai…visitlondon.com
A Vaginamúzeum titkai…visitlondon.com

6. Erotikamúzeum – Barcelona, Spanyolország

A katalán főváros leghíresebb utcájában, a La Rambla korzón üzemel Spanyolország egyetlen szexmúzeuma, amely a történelem kezdetétől a modern korig követi nyomon az emberi szexualitás történetét, különös hangsúlyt fektetve Barcelona múltjának pikánsabb oldalaira – érdekesség, hogy az 1997 óta létező múzeumban Pablo Picasso két erotikus műve is megtekinthető.

Barcelona legnépszerűbb utcájában található az Erotikamúzeum
Barcelona legnépszerűbb utcájában található az ErotikamúzeumSOPA Images / Getty Images Hungary

7. Szexmúzeum – New York, Egyesült Államok

A legnagyobb észak-amerikai metropolisz szintén nem szégyenkezhet a témába vágó tárlatok tekintetében: a manhattani 5. sugárúton, az Empire State Buildingtől 10 perc sétára található Museum of Sex több mint 15 ezer kiállítási tárgy segítségével mutatja be a szexualitás különböző formáit (beleértve az állatvilágot is) és az erotika világtörténetét. A kiállítás mellett bár is üzemel a helyszínen, ahol a szomjas turisták pikáns nevű italokkal frissíthetik fel vagy hozhatják hangulatba magukat.

Az 5. sugárúton található Szexmúzeum előtere
Az 5. sugárúton található Szexmúzeum előtereM. Von Holden / Getty Images Hungary

8. Szexgépmúzeum – Prága, Csehország

A cseh főváros különleges múzeuma a szexuális segédeszközök, játékok és egyéb szerkezetek világába kalauzolja az érdeklődőket, több mint 350 kiállítási tárgy segítségével.

Bizarr szerkezetek Prágában
Bizarr szerkezetek PrágábanTripadvisor

Kiderül például, milyen szerkezet segítségével akadályozták a kínai férjek hitvesüket a félrelépésben, de a BDSM-szubkultúra eszköztárát illetően is alaposan kiművelhetik magukat az idelátogatók. A múzeumban mozi is üzemel, ahol többek között az 1900-as évek elejéről származó erotikus filmeket vetítenek a közönségnek.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra