18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

8 pikáns szexmúzeum, ahová érdemes ellátogatni

love-museum

A szerelem és a szexualitás története, illetve különféle megjelenési formái pikáns, ugyanakkor rendkívül népszerű témakörnek számítanak, nem csoda, hogy világszerte több, kifejezetten különleges múzeumot is szenteltek az erotikának. A téma iránt érdeklődő turisták ellátogathatnak férfi- és női nemiszerv-múzeumba, megismerhetik az amszterdami vörös lámpás negyed titkait, de a segédeszközök történelmébe is belevethetik magukat, ha épp Prágában járnak.

1. A vörös lámpás negyed titkai – Amszterdam, Hollandia

A holland főváros hírhedt vörös lámpás negyede az 1500-as évek óta üzemel rendületlenül (és az ezredforduló óta teljesen legálisan), nem meglepő, hogy múzeum is működik a környéken, amely bemutatja a negyed színes történetét. A pikáns anekdotákra és a prostitúció múltjára kíváncsi turisták számára a Red Light Secrets, vagyis Vörös lámpás Titkok igazi csemegének számít, ugyanis jelenleg ez a világ egyetlen, kizárólag a szexmunka témakörével foglalkozó múzeuma.

A Vöröslámpás Múzeum bejárata, Amszterdam.
A Vöröslámpás Múzeum bejárata, Amszterdam.Horacio Villalobos / Getty Images Hungary

2. Falloszmúzeum – Reykjavík, Izland

A kicsi, de annál gyönyörűbb szigetország rengeteg különlegességet tartogat az odalátogatók számára, ezek közé tartozik az Izlandi Falloszmúzeum, melynek célja a hím nemi szervek természetbeli változatosságának bemutatása. Az érdeklődők az Izlandon élő szinte összes szárazföldi és tengeri állat, köztük jegesmedve, bálna és rozmár péniszét is láthatják a vitrinekben; emellett a kiállítás a különböző emberi kultúrák falloszábrázolását is bemutatja, szobrok, festmények, de még pénisz alakú golfütő is megtekinthető.

Az Izlandi Falloszmúzeum tárlata
Az Izlandi Falloszmúzeum tárlataTwitter

3. Erotikatörténeti múzeum – Las Vegas, Egyesült Államok

A szerencsejátékosok Mekkájaként ismert nevadai várostól sohasem állt távol a buja erotika, melynek szellemében 2008 óta itt található a világ egyik legnagyobb, a szexualitás történetével foglalkozó állandó kiállítása: a különböző tematikákra épülő múzeum bemutatja, hogyan változott a szexualitás az évezredek során, de arra is választ kaphatnak a látogatók, miként tekintettek az erotikára a náci Németországban, és vajon milyen lehet a szex a világűrben.

Vegasi hangulat az Erotikatörténeti Múzeumban
Vegasi hangulat az Erotikatörténeti MúzeumbanLas Vegas Weekly.com

4. Szerelemmúzeum – Szöul, Dél-Korea

Szintén a szexualitás történetével foglalkozik a dél-koreai fővárosban található Szerelemmúzeum, melynek erotikus művészeti gyűjteménye az első királyság korától napjaink 3D-s műalkotásaiig mutatja be, miként változott a koreaiak szemléletmódja a témát illetően. A múzeum legérdekesebb része azonban az a különböző szexpozíciókat bemutató 140 apró szobrocska, melyekkel a látogatók fotózkodhatnak, szelfizhetnek, természetesen az ábrázolt mozdulatokat próbálva minél hűségesebben leutánozni.

A szöuli Szerelemmúzeum vicces és játékos kiállítása
A szöuli Szerelemmúzeum vicces és játékos kiállításaTripadvisor

5. Vaginamúzeum – London, Egyesült Királyság

A 2017-ben alkalmi kiállítássorozatként indult, majd két évvel később állandó múzeummá avanzsált londoni Vaginamúzeum alapítója, Florence Schechter a fentebb ismertetett Izlandi Péniszmúzeum ötletén felbuzdulva határozta el, hiánypótló tárlatot hoz létre, amely kizárólag a női nemi szervek és szexualitás témájával foglalkozik. A brit fővárosban található múzeum bemutatja a nőgyógyászat történetét, és azt, miként, milyen tabukkal felvértezve tekintettek a régmúlt korok a női szexualitásra, emellett a témába vágó workshopoknak és konferenciáknak is gyakran ad otthont.

A Vaginamúzeum titkai…visitlondon.com
A Vaginamúzeum titkai…visitlondon.com

6. Erotikamúzeum – Barcelona, Spanyolország

A katalán főváros leghíresebb utcájában, a La Rambla korzón üzemel Spanyolország egyetlen szexmúzeuma, amely a történelem kezdetétől a modern korig követi nyomon az emberi szexualitás történetét, különös hangsúlyt fektetve Barcelona múltjának pikánsabb oldalaira – érdekesség, hogy az 1997 óta létező múzeumban Pablo Picasso két erotikus műve is megtekinthető.

Barcelona legnépszerűbb utcájában található az Erotikamúzeum
Barcelona legnépszerűbb utcájában található az ErotikamúzeumSOPA Images / Getty Images Hungary

7. Szexmúzeum – New York, Egyesült Államok

A legnagyobb észak-amerikai metropolisz szintén nem szégyenkezhet a témába vágó tárlatok tekintetében: a manhattani 5. sugárúton, az Empire State Buildingtől 10 perc sétára található Museum of Sex több mint 15 ezer kiállítási tárgy segítségével mutatja be a szexualitás különböző formáit (beleértve az állatvilágot is) és az erotika világtörténetét. A kiállítás mellett bár is üzemel a helyszínen, ahol a szomjas turisták pikáns nevű italokkal frissíthetik fel vagy hozhatják hangulatba magukat.

Az 5. sugárúton található Szexmúzeum előtere
Az 5. sugárúton található Szexmúzeum előtereM. Von Holden / Getty Images Hungary

8. Szexgépmúzeum – Prága, Csehország

A cseh főváros különleges múzeuma a szexuális segédeszközök, játékok és egyéb szerkezetek világába kalauzolja az érdeklődőket, több mint 350 kiállítási tárgy segítségével.

Bizarr szerkezetek Prágában
Bizarr szerkezetek PrágábanTripadvisor

Kiderül például, milyen szerkezet segítségével akadályozták a kínai férjek hitvesüket a félrelépésben, de a BDSM-szubkultúra eszköztárát illetően is alaposan kiművelhetik magukat az idelátogatók. A múzeumban mozi is üzemel, ahol többek között az 1900-as évek elejéről származó erotikus filmeket vetítenek a közönségnek.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra