Ezzel a szerecsendiós-mandulás almás süteménnyel biztos sikert aratsz a különlegességek rajongóinak körében

Nem kell bele túl sok szerecsendió, de egy adag egészen különleges lesz tőle. Ha van időd, keverj sajtkrémbe olvasztott fehér csokit és fahéjat, és azzal a tetején tálald.

Sajtkrémmel tálalva még finomabb.
Sajtkrémmel tálalva még finomabb.iko636

Hozzávalók

  • 2 darab hámozottt alma
  • 1 nagy bögre liszt
  • 0.5 bögre cukor
  • 1 mk.
  • 1 késhegynyi szerecsendió, kardamom, fahéj
  • 0.5 darab biocitrom leve és héja
  • 2 darab vaníliás cukor
  • 1 nagyobb teáskanál sütőpor
  • 5 deka vaj felolvasztva
  • 10 deka pekándió apróra vágva (elhagyható)
  • 1 nagyobb darab tojás
Recept idők

Elkészítés:

Dobd az almákat kissé összevágva egy aprítógépbe, és ha pürésítetted mind a kettőt, egyszerűen add hozzá a többi szükséges alapanyagot, és keverd össze alaposan. Tedd egy kisebb szilikonepsibe, és fél óra alatt közepesen forró sütőben süsd készre. 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek