Jön a farsang, mutatjuk a tökéletes farsangi fánk receptjét!

Nem is olyan nehéz tökéletes fánkot készíteni, és ha egy biztosan működő receptet szeretnél, erről készíts képernyőfotót! Egy jó nagy adag házi baracklekvárral a legfinomabb, de ha szereted a különlegességeket, keverd a dzsemet frissen reszelt narancshéjjal vagy mandulalikőrrel.

Nincs is jobb egy (három) adag fánknál.
Nincs is jobb egy (három) adag fánknál.juhy13

Hozzávalók

  • 65 dkg liszt, szobahőmérsékletű
  • 3 dkg élesztő
  • 1 bő mokkáskanál
  • 3.5 dl langyos tej
  • 4 csapott ek. cukor
  • 0.5 dl rum
  • 4 nagyobb darab tojássárgája
  • 8 dkg vaj felolvasztva
Recept idők

Elkészítés:

1. A tej felében a cukor felét felhasználva futtasd fel az élesztőt, vagyis langyos helyen hagyd pihenni 15 percen át. 

2. Ha ezzel megvagy, egy robotgéppel keverj az összes szükséges alapanyagból lágy tésztát (az élesztőt is beleértve). 

3. Takard le, és langyos helyen pihentesd egy órán át. 

4. Nyújtsd ki kissé, szaggasd ki egy pohárral, majd letakarva így is pihenjen még 20-25 percet. 

5. Ha ezzel megvagy, nyomd be az ujjaddal a közepéd egy kicsit, majd bő, forró olajban, oldalanként 2 perc alatt süsd készre (kis lángon).

Házi baracklekvárral tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek