Sült spárga baconös házi majonézzel – egy szelet pirítós elég mellé

Egy szuper snack, ami akár gyors vacsora vagy ebéd is lehet, ha éppen nincs kedved sokáig a konyhában szobrozni azért, hogy valami finomat készíts. Egy kevés citrommal, rózsaborssal és csilivel még pikánsabb lesz.

Egyszerű és nagyon finom.
Egyszerű és nagyon finom.DianePeacock

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 csokor fás részeitől megszabadított spárga
  • 1 nagy ek. puha vaj
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 kisebb pohárnyi házi majonéz
  • 1 ek. tejföl
  • 10 deka apróra felkockázott bacon
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a spárgát lobogó, sós-citromos vízben 5 perc alatt, majd forgasd meg a forró, fokhagymás vajban és tedd félre. Tedd a serpenyőbe a bacont, süsd meg, majd keverd hozzá a tejföllel eldolgozott majonézhez. Fűszerezd a keveréket, majd tálald a spárga mellett. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek