Ebédről maradt köret: így csináld a sült rizst!

Kedvenceink azok a zero waste fogások, amiknek „második felvonása” sem véleményes, éppenhogy ehető saláta vagy leves, hanem határozottan felveszi a harcot eredeti verziójával. Nálunk az ebédről maradt köretből készült vacsorára ez a remek rizs, ami nemcsak versenybe szállt köretként tálalt önmagával, de simán el is verte az ízek versenyében.

Egyszerű és nagyon finom.
Egyszerű és nagyon finom.yumehana

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 adag főtt rizs
  • 10 deka baconkockák
  • 4 nagyobb darab tojás enyhén felverve
  • 1 kis csokor snidling apróra vágva
  • ízlés szerint só és frissen tört bors
  • 3 szál újhagyma zöldje apróra vágva
  • 3 ek. szójaszósz
  • 1 mk. vaj
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg a baconkockákat egy kevés vajban, majd ha megpirultak, kis lángon süsd meg az alaposan befűszerezett tojást is. Amikor lágyra sült, add hozzá a rizst és a zöldhagymát, és már tálalhatod is. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek