Whiskyvel és barna cukorral sült pulykamell – ha szereted a különlegességeket, ezt neked találták ki!

Ha már unod fokhagymásan és paprikásan, készítsd el ezt a nem mindennapi változatot egy nagy adag grillezett őszibarackkal.

Káposztasalátával például remek.
Káposztasalátával például remek.Fotó: Drbouz

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 ek. barna cukor
  • 0.5 deci whisky
  • 1 nagy ek. puha vaj
  • ízlés szerint só, bors, fokhagyma, csili és majoránna
  • 50 deka pulykamell felszeletelve
  • 3 ek. szójaszósz
Recept idők

Elkészítés:

A szobahőmérsékletű húsokat alaposan fűszerezd be, majd kis lángon, olajban süsd készre. Közben szintén kis lángon olvaszd meg a cukrot, majd vedd le a tűzről, és add hozzá a vajat, szójaszószt, whiskyt, és ebben, lefedve hagyd állni néhány percig a húsokat tálalás előtt. 

Tanulj meg profin grillezni 7 + 1 egyszerű lépésben
Tanulj meg profin grillezni 7 + 1 egyszerű lépésben

Mutatjuk a legfontosabbakat, első a biztonság.

Tovább »

Még több recept

Mandulás karfiolleves

Te is karfiolrajongó vagy? Akkor nincs más hátra, csak a rántott és párolt változat után elkészíteni vele néhány finom levest. Például ezt.

június13., 12:52

Whiskyvel készül az egyik legfinomabb narancslekvár, mutatjuk, hogyan!

Még tart a déligyümölcsök szezonja, dobj össze egy kis adag narancslekvárt, ami még izgalmasabb, ha egy adag whisky is kerül bele. Ebben a változatban akár egy különleges sajttálon is megállja a helyét.

január28., 06:04

Nyári, kukoricás raguleves vegán módra

Egy kissé édeskés leves lesz az alig negyedórás főzés végeredménye, ami mexikói fűszerekkel, csípősen a legfinomabb. Ha nem szeretnéd túl fűszeresre, akkor tárkonyt vagy bazsalikomot adj hozzá.

június13., 10:52

Tészta hallal és cukkinivel

Egy nagy adag parmezánt nem érdemes kihagynod a tetejéről, és ha még krémesebbé tennéd, mascarpone és tejföl keverékével lesz rajta legfinomabb a szósz.

június9., 12:52

Citromos pulykamell

Görög hangulatban készül nálunk leggyakrabban ez a könnyű, pulykás fogás. Ha te is szereted a sovány húsokat, érdemes kipróbálnod faszenes és kontaktgrillen készítve is!

június10., 10:24

Baconös-borsós penne

A bacon igazi dzsóker a konyhában, és amíg nem lesz fogásaink alapja, addig talán a háziorvos sem kap rohamot, ha megtudja, hogy hetente néhányszor eszünk belőle. Ebbe a fogásba nem kell belőle sok, és mellette ott lesz a borsó és a petrezselyem, amelyek viszont kifejezetten segítenek abban, hogy új kedvenc ételed egy kicsit egészségesebb legyen.

június10., 10:52

Mustra