Heti tunkolós: sült brie vörös áfonyás raguval

Ropogós kekszekkel tunkolva a legfinomabb ez a remek fogás, ami gyors vacsoraként, de akár vendégváróként is bevethető. Ha pedig igazi gourmet vagy, akkor a vörös áfonyás raguba egy kevés rozmaringot is keversz.

Két közepes adag lesz belőle.
Két közepes adag lesz belőle.bhofack2

Hozzávalók 2 személyre

A raguhoz

  • 5 dkg aszalt vörös áfonya
  • 25 dkg erdeigyümölcs-keverék
  • 1 ek. vaj
  • 1 ek. méz
  • ízlés szerint só és frissen tört rózsabors

A briehez

  • 25 dkg brie sajt
  • 0.5 zacskó leveles tészta
  • 1 db tojás a kenéshez
  • 5 dkg frissen tört és pirított pekándió a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

1. A sajtot csomagold be a tésztába.

2. Kend le tojással, majd süsd 175 fokon 25 percen át. 

3. Közben a ragu hozzávalóit forrald össze egy serpenyőben 10 perc alatt. 

4. Ha elkészült a sajt (a tészta nélkül is sütheted), akkor locsold meg az öntettel és szórd meg a dióval.

 

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek