A reggeli tojásrántotta még finomabb egy kis spenóttal és jó sok füstölt sajttal

Ha a rántotta ezúttal zöld színű, remélhetőleg a gyerekek is szívesebben megeszik majd, de úgy is fogalmazhattunk volna, hogy ha a spenót most tojással készül, talán nem veszik észre a trükköt.

Így egy kicsit egészségesebb és krémesebb a reggeli.
Így egy kicsit egészségesebb és krémesebb a reggeli.nzphotonz

Hozzávalók 2 személyre

  • 6 darab tojás
  • 1 nagy ek. olaj
  • 0.5 darab apróra vágott vöröshagyma
  • 2 ek. fagyasztott spenót
  • 1 ek. puha vaj
  • ízlés szerint só és frissen tört bors
  • 1 ek. mascarpone
  • 1 ek. sült fokhagyma (elhagyható)
  • 15 deka reszelt füstölt alpesi sajt
Recept idők

Elkészítés:

A forró zsiradékok keverékén kis lángon süsd meg a hagymát, majd add hozzá a spenótot, végül a tojást. Néhány perc alatt keverd krémesre, majd azonnal vedd le a tűzről és add hozzá a mascarponét, és ha van otthon sült fokhagyma, abból is keverj bele. Még melegen szórd meg a sajttal. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek