Farfalle spenóttal, gorgonzolával és fenyőmaggal

Egy kissé szokatlan hangulatú olaszos finomság, amit akár házi farfalléből is készíthetsz. Ha megvan a tészta, vágd derelyevágóval kis téglalapokra, majd csípd össze mindegyik közepét, és készen is lesznek a minimasnik.

Zöldborsóval dobhatod fel.
Zöldborsóval dobhatod fel.luchezar

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 adag farfalle
  • 10 deka fagyasztott spenót felolvasztva
  • 15 deka gorgonzola
  • 2 ek. olaj
  • 1 mk. vaj
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 deci tejszín
  • 2 ek. fenyőmag
  • ízlés szerint só és frissen tört zöld bors
  • 1 nagy ek. mascarpone
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát lobogó, sós vízben, közben az olajon pirítsd össze kissé a fokagymát a spenóttal. Ha ezzel megvagy, egyszerűen forgasd össze az összes szükséges alapanyagot, majd tálald grillezett, balzsamecettel meglocsolt paradicsomszeletekkel. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek