Sonkás-burgonyás pite – ebben van a húsvétról maradt sonkafalatok helye!

Ha van otthon egy leveles tészta és néhány szelet maradék a húsvéti sonkából, ezt a pitét dobd össze ebédre vagy vacsorára. Percek alatt összeállítható és nagyon finom.

Több kicsi vagy egyszemélyes adagokban is készülhet.
Több kicsi vagy egyszemélyes adagokban is készülhet.Brett Stevens

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 nagyobb darab főtt burgonya felkockázva
  • 30 deka főtt, füstölt sonka felkockázva
  • 1 darab póréhagyma apróra vágva
  • 1 nagy ek. vaj
  • 20 deka csemegekukorica
  • ízlés szerint só, bors
  • 15 deka mascarpone
  • 1 darab tojás a kenéshez
  • 1 darab leveles tészta
  • 1 közepes fej főtt zeller felkockázva
Recept idők

Elkészítés:

A vajban puhítsd meg kissé a hagymát, majd dobd a serpenyőbe a többi alapanyagot (a tésztán kívül). Ha összemelegítetted, kanalazd egy közepes jénaiba, helyezd rá a tésztát, kend be tojással, és 35 perc alatt süsd készre a forró sütőben. Langyosan, pirított kaláccsal tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek