Ma vall bíróság előtt Gwyneth Paltrow: egy férfi életét tehette tönkre síbalesetben

GettyImages-1249006175

Utahban vádolják azzal, hogy egy férfit elsodort síelés közben, a baleset után pedig magára hagyta őt még hét évvel ezelőtt.

Terry Sanderson és Paltrow még 2016-ban ütköztek egy kezdőknek kialakított pályán, a Deer Valley Resortban. A nyugdíjas optometrista szerint a színésznő kontrollálatlan sebességgel száguldva elütötte, majd segítségnyújtás nélkül otthagyta őt.

Egy síbaleset, két verzió

Állítása szerint agyrázkódást szenvedett és négy bordája is eltört az esetben, amit cserbenhagyásos gázoláshoz hasonlít, és 300 ezer dollár kompenzációra tart igényt – eredetileg 3,1 milliós volt a kárigénye, de azt a keresetét elutasították.

Azt is mondja, hogy Paltrow nem gondoskodott arról, hogy valaki segítségére siessen,

és egy síoktató később hamis jelentést adott be, azt leírva, hogy nem a színésznő okozta a balesetet.

A periratot 2019-ben nyújtotta be a férfi, arra hivatkozva, hogy addig problémája volt azzal, hogy jogi képviselőt találjon, illetve az agyrázkódása is hátráltatta.

A síbaleset másik résztvevője, Terry Sanderson
A síbaleset másik résztvevője, Terry SandersonPool / Getty Images Hungary

Paltrow ellenkeresete szerint a férfi csapódott neki teljes testsúlyával, ami annyira megzavarta őt, hogy aznapra be is fejezte a síelést. Az ő változata szerint a férfi elnézést kért tőle, és azt mondta, minden rendben van vele. A színésznő szimbolikusan egy dollárra, valamint a per- és ügyvédi költségekre tart igényt.

Eddig ez hangzott el a perben

A kedden kezdődött perben Sanderson ügyvédje arról beszélt, a hollywoodi sztár Paltrow „vakon” síelt, felfelé és oldalra nézve, amiről tudnia kellett, hogy veszélyes. A színésznő ügyvédje tartotta magát ahhoz a verzióhoz, hogy a férfi csapódott Paltrow-ba, akit ez nagyon megrázott, káromkodott is egyet. Az optometrista tanújaként megszólaló orvos szerint azonban a férfi bordájának oldala sérült, vagyis lehetetlen, hogy ő csapódott volna a színésznőbe. 

A férfi viselkedése drámaian megváltozott a baleset után, ami életminőségére is hatással van, és az ütközés következménye, érvelt az orvos.

Sandersonnak korábban stroke-ja volt, időnként depresszió kínozta – de egy neuropszichológus szakértő szerint mindezek nem indokolják azokat a változásokat, amelyeket a baleset után tapasztalt.

Paltrow-nak az sem tetszik, hogy annyit fotózzák a per során
Paltrow-nak az sem tetszik, hogy annyit fotózzák a per soránPool / Getty Images Hungary

Paltrow ügyvédje az ellen is tiltakozott, hogy a fotósok agresszívan közelítik meg ügyfelét, amit a bíró elfogadott, szükség esetén kitiltja a fotósokat a teremből. A síbalesetet részleteit feltáró per még hat napon át tart.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra