A puha, langyos scone az angolok kedvenc reggeli pékáruja

Íme az eredeti scone receptje, egyenesen Angliából. Szerintünk egy kevés, lágy sós vajjal és egy ki levendulavirággal ízesített mézzel meglocsolva a legfinomabb.

Krémsajttal és meggylekvárral is isteni.
Krémsajttal és meggylekvárral is isteni.AnthiaCumming

Hozzávalók

  • 75 g. vaj
  • 250 g liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 2 nagy ek. langyos tej
  • 1 nagy ek. barna cukor
  • 1 mk.
  • 1 nagyobb darab tojás
Recept idők

Elkészítés:

1. A cukrot olvaszd fel a tejben.

2. Keverd ki a vajjal és tojással, majd szitáld bele a lisztet. 

3. Gyúrd az összes hozzávalót rugalmas tésztává.

4. Pihentesd negyed órán át, majd nyújtsd 2 centi vastagságúra. 

5. Pohárral szaggasd ki és negyed óra alatt süsd készre a 200 fokos, előmelegített sütőben. (Ha a tetejét lekened egy kis tejjel még szebb lesz. ) 

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek