Mai kedvencünk: sajtos-tejfölös forró mártogatós sült fokhagymával

Pirítóscsíkok, tortillachips, sült krumpli és párolt zöldségek, de akár még friss hideg zellerszár is mártogatható ebbe a remek dipbe. Ha pedig még ez sem lenne elég, kanalazd házi lángos vagy lapcsánka tetejére, azokkal is isteni.

Vörös cheddar-ral is finom.
Vörös cheddar-ral is finom.LauriPatterson

Hozzávalók

  • 0.5 fej sült fokhagyma (ha nincs kéznél, olvass tovább:))
  • 2 ek. tejföl
  • 2 deci tejszín
  • 20 deka reszelt ementáli
  • ízlés szerint só és frissen tört rózsabors
  • 1 mk. barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

Törd krémesre a sült fokhagymát, majd keverd el a tejszínnel. Ha nincs kéznél sült fokhagyma, vágj félbe egy felet, sózd meg, locsold meg egy kis olívaolajjal a vágás mentén, majd alufóliába csavarva süsd egy órán át.

A fokhagymát keverd el a tejszínnel, és forrósítsd össze a fűszerekkel és ízesítőkkel. Add hozzá a sajtot, és ha elolvadt, zárd el alatta a lángot, és keverd hozzá a tejfölt is. Ez egy kicsit lehűti majd, és tökéletesen tálalásra kész lesz a mártogatósod. 

Ha megunod ementálival, készítsd vörös cheddarral. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek