Hozzávalók
- 0.5 fej sült fokhagyma (ha nincs kéznél, olvass tovább:))
- 2 ek. tejföl
- 2 deci tejszín
- 20 deka reszelt ementáli
- ízlés szerint só és frissen tört rózsabors
- 1 mk. barna cukor
Elkészítés:
Törd krémesre a sült fokhagymát, majd keverd el a tejszínnel. Ha nincs kéznél sült fokhagyma, vágj félbe egy felet, sózd meg, locsold meg egy kis olívaolajjal a vágás mentén, majd alufóliába csavarva süsd egy órán át.
A fokhagymát keverd el a tejszínnel, és forrósítsd össze a fűszerekkel és ízesítőkkel. Add hozzá a sajtot, és ha elolvadt, zárd el alatta a lángot, és keverd hozzá a tejfölt is. Ez egy kicsit lehűti majd, és tökéletesen tálalásra kész lesz a mártogatósod.
Ha megunod ementálival, készítsd vörös cheddarral.